Nedjelja, 28. travnja 2024.

Podignuta optužnica i produljen zatvor 57-godišnjaku koji je u trgovini ukrao tenisice pa nožem prijetio prodavačici i prolaznicima

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 57-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe. 

Kako stoji u priopćenju, muškarca s područja Bjelovarsko-bilogorske županije tereti se da je 22. rujna u jednoj trgovini u Koprivnici uzeo par tenisica, obukao ih i bez plaćanja izašao.

>> Ispitan lopov koji je ukrao tenisice vrijedne 900 kuna pa prodavačici i prolaznicima zaprijetio smrću, u zatvoru bi mogao provesti do 10 godina

– Kada su za njim krenuli zaposlenica i dvojica prolaznika te zatražili da vrati otuđene patike, okrivljenik im je zaprijetio da ima nož i da će ih ubiti, a potom se udaljio s mjesta događaja – piše u priopćenju.

Dodajmo kako je vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo 57-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Spomenimo da mu temeljem Kaznenog zakona zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

zatvori