Subota, 4. svibnja 2024.

Ispitan lopov koji je ukrao tenisice vrijedne 900 kuna pa prodavačici i prolaznicima zaprijetio smrću, u zatvoru bi mogao provesti do 10 godina

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je prvo ispitivanje 57-godišnjaka s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji je 22. rujna u trgovini ukrao obuću i odšetao, a potom prijetio prodavačici i prolaznicima.

Kako stoji u priopćenju, pokrenuta je i istraga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojničke krađe.

– Okrivljenik je u prodavaonici u Koprivnici uzeo dva para obuće u vrijednosti većoj od 900 kuna i bez plaćanja izašao iz prodavaonice; a kada su za njim krenuli prodavačica i još dvojica prolaznika te zatražili da vrati ukradenu obuću, osnovano se sumnja da im je 57-godišnjak zaprijetio da ima nož i da će ih ubiti te je potom pobjegao – objašnjeno je.

>> PRONAĐEN I UHIĆEN Iz trgovine maznuo tenisice, prodavačica i kupci pokušali ga zaustaviti

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenom 57-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Spomenimo da mu temeljem Kaznenog zakona zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

zatvori