Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Zaslužnim Koprivničankama i Koprivničancima dodijeljena javna priznanja, Tomac Rojčević: Lako je biti izvrstan u sredini koja pruža sigurnost

Zaslužnim Koprivničankama i Koprivničancima na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice povodom 666. rođendana grada dodijeljena su javna priznanja.

Uime svih nagrađenih okupljenim uzvanicima obratila se Marina Tomac Rojčević, dobitnica Medalje Grada Koprivnice za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, čestitavši rođendan Koprivnici.

– Govorimo o malom gradu s velikim srcem koji čine marljivi i radišni ljudi, govorimo o modernom gradu koji možemo usporediti s bilo kojim europskim. Zaista je lako biti izvrstan u sredini koja pruža sigurnost i preduvjete za kontinuiran rad i napredak svakog pojedinca, ali i društva u cjelini. Govorimo o gradu koji je u jednakoj mjeri prijatelj djece, mladih, obitelji, umirovljenika, velikih kompanija, malih poduzetnika, obrtnika, školstva, znanosti, sporta, kulture, zdravlja, ekologije, humanosti i održivog razvoja. To je grad u kojem svaki stanovnik može naći kutak za sebe ili udrugu u kojoj se osjeća jedinstveno. Puno zelenila i pozitivnih vibracija krasi naš grad i s ponosom možemo reći da danas dišemo punim plućima. Drago mi je da je baš naš grad prepoznao da su pokretači modernog društva i napretka ljudi, jer bez ljudi nema niti grada – naglasila je Tomac Rojčević.

Snimio Valentino Štefanek.

Medalje Grada Koprivnice dodijeljene su Ivanu Kukecu, Ivici Gašpariću, Mirku Hemeteku i Srećku Tvoriću za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Ivani Martinčić za sveukupni doprinos razvoju sporta, Krešimiru Papcu za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu i ustrojavanju Policijske uprave koprivničko-križevačke, već spomenutoj Marini Tomac Rojčević za izuzetan doprinos promicanju zdravog načina života za cijelu obitelj, Mirku Kvakariću za sveukupni doprinos sportskom novinarstvu i promociji lokalnog sporta te Narcisi Kolar za sveukupni doprinos uključivanju učenika s teškoćama u razvoju i promicanju prihvaćanja različitosti među učenicima.

>> FOTO/VIDEO U Domoljubu obilježen 666. rođendan Koprivnice, Jakšić: Nema tog sna koji ovaj grad ne može ostvariti

Kada je pak riječ o plaketama Grada Koprivnice, one su uručene Obrtu za proizvodnju, trgovinu i preradu voća Jara za sveukupni doprinos humanitarnom radu i zdravom načinu života, Karate klubu Podravka za izuzetan doprinos razvoju, djelovanju i promicanju karate sporta te za 50. obljetnicu osnivanja kluba, Športskom ribolovnom klubu Koprivnica za sveukupni doprinos očuvanju prirode, promociji ribolova i turističke ponude Koprivnice te za 70. obljetnicu osnivanja kluba, Udruzi žena Hrvatska ruža Jagnjedovec za sveukupni doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života Grada Koprivnice i za 40 godina djelovanja te tvrtki VEMO Trade za sveukupni doprinos razvoju gospodarstva i društveno odgovornom poslovanju u Koprivnici.

 

Svečana sjednica povodom Dana grada Koprivnice

Objavljuje Drava.info u Petak, 4. studenoga 2022. 

zatvori