Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO U Domoljubu obilježen 666. rođendan Koprivnice, Jakšić: Nema tog sna koji ovaj grad ne može ostvariti

Koprivnica danas slavi svoj 666. rođendan.

Upravo je tim povodom u Dvorani Domoljub u 11 sati održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice kojoj su uz članove vijeća prisustvovali i brojni drugi uvaženi gosti, sadašnji i bivši političari, gradonačelnici s područja čitave Hrvatske, ali i šire, načelnici općina, gospodarstvenici, predstavnici gradskih udruga i ustanova te poznate Koprivničanke i Koprivničanci, odnosno predstavnici javnog gradskog života.

Kako je to okupljenima tijekom svečanog govora rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, posljednji put kad je uzvanike na početku sjednice dočekala kiša, rekli su da nakon kiše čekamo sunce, a danas se možemo opustiti jer koprivnički uspjeh pokazuje da će u Koprivnici nakon kiše uvijek biti vedro, istaknuo je. Zahvalio je pritom svim sugrađankama i sugrađanima jer je naša dama sve mlađa, razigranija i ljepša.

– Živimo u posebno zanimljivim vremenima, naučili smo živjeti s pandemijom i potresima, danas gledamo tragične slike rata koji nije toliko daleko od nas, a taj rat nosi i zonu ekonomske i energetske neizvjesnosti. Naravno, svjesni smo koliko je izazova pred svima nama i koliko je neizvjesnosti oko svih nas, to je ljudski i razumljivo. No, upravo u tim vremenima se znamo okrenuti oko sebe i pružiti ruku solidarnosti, uputiti riječi podrške i utjehe. Naša Koprivnica je u tim težim vremenima pokazala solidarnost i to je ono što me kao Koprivničanca puni posebnim ponosom – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Osvrnuo se i na uspjeh Podravke koja ove godine slavi 75 godina postojanja rekavši da se miris Čokolina može širiti samo Koprivnicom, upravo to je miris koji se iz Koprivnice širi u cijeli svijet. Posebno mu je drago što su se Podravkini kuhari vratili na male ekrane, ali i što su u Podravki u tijeku novi veliki građevinski projekti. Podsjetio je i na ostala gradska poduzeća koja nose koprivničku financijsku stabilnost.

– Koprivnica je zbog toga danas grad koji pruža ruku onima kojima je to potrebno, zato se i danas gradi, radi, kopa. Glavni cilj nam je da budemo najpoželjnije i najljepše mjesto za život za one najmlađe bez kojih sve pobrojano ne bi imalo smisla, one koji će poštujući koprivničku povijest stvarati novu budućnost – dodao je Jakšić i spomenuo da mu je upravo zbog toga na ponos bilo nedavno otvorenje Osnovne škole Podolice.

Za kraj, osvrnuo se i na buduće planove.

– Puno toga je pred nama – od novih vrtića, škola i ITU mehanizma. Kad pogledamo u povijest, znamo da nema tog sna koji ovaj grad zajedno ne može ostvariti i realizirati. To dugujemo starijima koji su se godinama odricali stvarati ovaj grad, ali i onima koji će u budućnosti pisati nove stranice koprivničke povijesti – spomenuo je.

Prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji je istaknuo nekoliko činjenica o radu koprivničkog Gradskog vijeća rekavši da vijeće radi dobro, a iako se vijećnici u nekim stavovima razlikuju, svi se vode istom vodiljom – javnim interesom.

Snimio Valentino Štefanek.

– Razmišljamo o tome kako će naše odluke utjecati na naše najmlađe, one koji grade ili će graditi obitelj i hoćemo li im olakšati ili otežati život. Postavili smo najviši standard u unutarnjim komunikacijama i od toga nećemo odustati. Možemo biti primjer drugima i na to smo ponosni, to je naša odgovornost prema svim generacijama. Drage Koprivničanke i Koprivničanci, sretan vam Dan grada – poručio je Pal.

Čestitkama se pridružio i koprivničko-križevački župan Darko Koren rekavši da su Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija neizbježno povezane, bez obzira na sve druge političke i društvene odnose.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ako Županiju promatramo kao vlak, onda je Koprivnica lokomotiva tog vlaka. Srećom, ta lokomotiva ima i snažne motore – turbo Podravku. Treba naglasiti činjenicu da Podravka i Koprivnica kao lokomotiva imaju društvenu i socijalnu odgovornost za cjelokupni vlak za čije smo vagone moji suradnici i ja zaduženi. Velika zahvala ide svima onima koji marno rade na razvoju Koprivnice jer je to ujedno znači i razvoj cijelog ovog prostora – rekao je Koren.

Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji ispred svih gradonačelnika Koprivnici uputio prigodne čestitke, a obratio se i saborski zastupnik Boris Lalovac. Zbog opće turbulentne i neizvjesne situacije teško je lokalne teme staviti u prvi plan jer prevladavaju strah i neizvjesnost, mišljenja je Lalovac.

Snimio Valentino Štefanek.

– Drago mi je zbog toga danas biti ovdje i vidjeti da su sve spomenute lokalne teme važne. završit će pandemija, rat i recesija, a normalni život građana će se vratiti i to treba biti tema 24 sata na dan – zaključio je Lalovac osvrnuvši se također na uspjeh Podravke.

>> POVODOM 666. ROĐENDANA Koprivnica je dobila novi i malo drugačiji promotivni film koji predstavlja kulturne i kreativne snage našeg grada.

Na kraju sjednice prikazan je i novi i malo drugačiji promotivni film koji predstavlja kulturne i kreativne snage našeg grada.

>> DAN GRADA Gradonačelnik časti kavom, pripremljene razne izložbe, nastupi, sajam…

Spomenimo da je sjednica bila prilika i za dodjelu javnih priznanja zaslužnim Koprivničankama i Koprivničancima, dok je današnja svečanost bila tek uvertira u događaje koji su pred nama. Naime, obilježavanje Dana grada Koprivnice trajat će sve do 11. studenog o čemu smo već i pisali pa je večeras tako, između ostalog, na rasporedu Bijela noć grada Koprivnice, sutra prijepodne slijedi već tradicionalna humanitarna prodaja jabuka, a i ove godine gradonačelnik časti kavom i čajem. Kulminacija ovogodišnje proslave je rođendanski koncert, građane će zabavljati Severina.

Atmosferu iz Dvorane Domoljub donosimo vam i u fotogaleriji u nastavku.

 

Dolazak uzvanika na svečanu sjednicu povodom Dana grada Koprivnice

Objavljuje Drava.info u Petak, 4. studenoga 2022.

 

Svečana sjednica povodom Dana grada Koprivnice

Objavljuje Drava.info u Petak, 4. studenoga 2022.

zatvori