Nedjelja, 12. svibnja 2024.

Počela Galovićeva jesen, načelnik Derdić: Hvala svima koji svojim radom i djelovanjem njeguju sjećanje na našeg sumještanina

U Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu svečano je otvorena 29. Galovićeva jesen.

Riječ je o međunarodnom festivalu književnosti u organizaciji Društva hrvatskih književnika koji će se odvijati u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i u Peterancu do 5. studenog.

>> FOTO Počinju Galovićeve jeseni, svečano otvorenje je u petak u Galeriji Ivan Sabolić

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast još jednom biti domaćinom otvorenja Galovićeve jeseni. Vrlo je značajno što se otvaranje ove manifestacije održava upravo u Peterancu jer ipak se radi o rodnom mjestu jednog od najvećih književnika u Hrvata, Frana Galovića. Svakako želim zahvaliti svima onima koji svojim radom i djelovanjem njeguju sjećanje na našeg sumještanina te njeguju riječ “kaj”. Tu posebno želim zahvaliti svim društvima i udrugama s područja Peteranca – rekao je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Na otvorenju su se okupljenima obratili i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik organizacijskog odbora Galovićeve jeseni Marko Gregur.

Spomenimo da su otvorenje prigodnim programom uveličali i vrtićarci iz Dječjeg vrtića Lastavica, Bemian duet, Teo Jambrek, Bruno Kašić, Ivana Betlehem dok se na kraju okupljenima obratio i pročitao nekoliko svojih pjesama Milan Frčko.

Nakon službenog dijela programa i svečanog otvorenja, okupljeni su se družili u dvorištu Kapetanije uz mudline koje su pripremile članice Udruge žena Hrvatsko srce Peteranec te uz pečene kestene pripremljene od strane članova DVD-a Peteranec. Dodajmo kako su prije službenog otvorenja Galovićeve jeseni položeni vijenci kod spomenika Franu Galoviću i Ivanu Saboliću.

Cijeli program Galovićeve jeseni dostupan je ovdje.

Izvor: Općina Peteranec
Izvor: Općina Peteranec
Izvor: Općina Peteranec
Izvor: Općina Peteranec
zatvori