Subota, 4. svibnja 2024.

Učenica Vida Klasan osvojila prvo mjesto na Olimpijadi čitanja: Čitajte da se možete bolje izražavati, da znate više riječi i naučite nešto novo

Vida Klasan, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Prof. Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog, drugu godinu zaredom je sudjelovala na Olimpijadi čitanja u organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović i osvojila prvo mjesto u kategoriji trećih razrada.

Nakon prošlogodišnje medalje za pročitanih 40 knjiga ove je godine pročitala ukupno 75 knjiga, a na sudjelovanje u Olimpijadi potaknula ju je njena kuma, otkrila je za školske stranice.

– Među pročitanim knjigama najviše su je se dojmili Gregovi dnevnici te knjiga Pobuna Pauline P. Kao posebno zabavne detalje iz pročitanih knjiga ističe Gregove šale i dogodovštine iz serijala o Tomu Gatesu. Također, s veseljem se prisjeća detalja iz jedne knjige u kojem se pojavljuje lik djevojčice Vite koja je imala želju zvati se Vida, upravo kao i ona. To ju je posebno razveselilo – stoji u objavi.

>> FOTO/VIDEO U gradskom parku održana završna svečanost Olimpijade čitanja

Vida je kazala i da je počela s čitanjem kada je imala pet godina, a najčešće čita vikendom i onim danima kada nema puno zadaće te ponekad prije spavanja. Iako skromno priznaje da se u razredu nije pohvalila za svoj uspjeh na Olimpijadi, prijatelji znaju da voli čitati stoga joj ponekad poklone knjigu. Također, kazala je da je uspjela potaknuti na čitanje svoju prijateljicu, preporučila joj je neke knjige koje su joj se svidjele tako da je, na njenu radost, prijateljica također zavoljela knjige i čitanje.

Spomenimo i da Vida u slobodno vrijeme voli šetati s prijateljicom, uživa u rolanju te je od ove godine polaznica škole plesa u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić. Priznaje da ju jednako veseli ples kao i čitanje. Na pitanje misli li hoće li nastaviti s užitkom čitati kad odraste, uvjereno je rekla da vjeruje da će zauvijek voljeti čitati. Vidina poruka svima je čitajte da se možete bolje izražavati, da znate više riječi i naučite nešto novo, zaključuju u školi.

Izvor: OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski
Izvor: OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski
zatvori