Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO U gradskom parku održana završna svečanost Olimpijade čitanja

U gradskom parku večeras je održana završna svečanost sedmog izdanja Olimpijade čitanja, programa koji za sve male ljubitelje knjige tijekom ljetnih praznika provodi Knjižnica i čitaonica Fran Galović.

Podsjetimo, ovaj ljetni izazov provodio se od 21. lipnja do 31. kolovoza, a bio je namijenjen djeci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu.

– I ove godine učenici su bili vrlo motivirani i ponovno nas pozitivno iznenadili, prijavilo se ukupno 216 učenika. Aktivno ih je sudjelovalo 202, a pročitali su ukupno 3.264 knjige što je više za 33 posto u odnosu na prošlu godinu. U prosjeku pročitano je 16 knjiga po sudioniku što je za četiri više u prosjeku uspoređujući s istim razdobljem prošle godine. Osam učenika pročitalo je više od 70 knjiga što je svakako za istaknuti – poručili su iz koprivničke knjižnice.

Na večerašnjoj svečanosti sudionicima su dodijeljene diplome, a najuspješniji su primili medalje. Program je vodila Karolina Điko, učenica osmog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, koja je ujedno i ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice, a medalje i priznanja uručila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

 

 

Završna svečanost Olimpijade čitanja

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 14. rujna 2022.

zatvori