Petak, 26. travnja 2024.

U Slaven Belupo stigao novi veznjak, branio je boje Osijeka, Hrvatskog dragovoljca, moldavskog Sheriffa…

Benedik Mioč novi je igrač Slaven Belupa.

U koprivničkom prvoligašu govore da su ovaj veznjak rođen 1994. godine i klub potpisali dvogodišnji ugovor.

– Mioč je u svojoj karijeri branio boje Osijeka, Hrvatskog dragovoljca, moldavskog Sheriffa, mađarskog Puskasa i gruzijskog Saburtala. Valja istaknuti da je u svojoj karijeri upisao gotovo 200 prvoligaških utakmica u Hrvatskoj, Mađarskoj, Moldaviji i Gruziji te 19 utakmica u Europi. U naš klub stiže kao slobodan igrač – ističu.

Mioč je za klupske stranice izjavio da većinu igrača i kompletan stožer poznaje jer su već surađivali zajedno pa mu neće trebati previše vremena za prilagodbu.

– Drago mi je da sam u Koprivnici i Slaven Belupu. Grad sam upoznao kroz brojna gostovanja, što u seniorima, što u mlađim dobnim kategorijama, i veselim se boravku u Podravini. Sjećam se kada sam još bio u Osijeku, svako gostovanje u Koprivnici za nas je bilo jako teško. Sada sam sretan što ću biti na drugoj strani. Želim pomoći svojim iskustvom i svojim zalaganjem na svakom treningu i svakoj utakmici i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti s ovim odličnim rezultatima sa starta prvenstva jer to klub poput Slaven Belupa i zaslužuje – rekao je.

Mioč može “pokriti” sve pozicije u veznom redu, a kada pričamo o vrlinama, u klubu prilično dobro pamte kakav udarac ima izvana.

>> FOTO Farmaceuti na domaćem terenu minimalno izgubili od Hrvatskog dragovoljca

– Na nesreću Slavena, a tada moju sreću zabio sam lijep gol za Hrvatski dragovoljac. Možda je baš taj gol doveo do ovog trenutka jer je nakon te utakmice stigao novi, sadašnji, stožer u klub, neki novi igrači, a evo sada i ja. Od tog trenutka dosta je stvari u Slavenu krenulo uzlaznom putanjom pa se nadam da će se tako i nastaviti – zaključio je Mioč.

zatvori