Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti na domaćem terenu minimalno izgubili od Hrvatskog dragovoljca

Nogometaši Slaven Belupa u sedmom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

Iz kluba su poručili da je Hrvatski dragovoljac slavio rezultatom 0:1.

Trener domaćina Dean Klafurić u današnjoj utakmici nije mogao računati na kartoniranog Marinu i Kocijana koji se polako priključuje radu s ostatkom momčadi nakon ozljede gležnja. U odnosu na utakmicu u Gorici Klafurić je napravio tri promjene u sastavu. Umjesto Marine, Gode i Lulića, od prve minute zaigrali su Paracki, Bosec i Zvonarek.

– Prvu priliku na utakmici imala je naša momčad. Paracki je izvrsno uposlio Zvonareka čiji udarac odličnom reakcijom brani Šubarić. Minutu kasnije svoj udarac iskosa s desne strane iskušao je Brković, ali bio je neprecizan. U 13. minutu udarac Parackog s vrha šesnaesterca otišao je iznad grede. Desetak minuta kasnije pokušao je i Krstanović glavom, no rezultat se nije mijenjao. U 32. minuti prvi puta su zaprijetili gosti – istaknuli su u klubu.

Dodaju kako je udarac Viduke s 20-ak metara obranio Čović.

– Lijepu je akciju naša momčad odigrala u 40. minuti kada je Bosec pronašao Brkovića, a veznjak Slavena pucao iznad grede iz vrlo dobre situacije. Odgovorio je Roca s druge strane, no vratar Slaven Belupa ponovno je bio siguran – naglasili su.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Farmaceuti.

– Brković je snažno pucao iskosa s desne strane, ali je Šubarić odličnom reakcijom spasio svoja vrata. Nedugo nakon toga Krstanović je glavom loptu poslao iznad gola s pet metara. Odličnu priliku imali su gosti u 68. minuti kada je snažno pucao Mioč, no ponovno je Čović bio na visini zadatka. U 76. minuti susreta Glavčić je zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Iskoristili su to gosti u 85. minuti kada je Mioč odapeo s 30-ak metara i postigao pogodak za 0:1 – poručili su.

Do kraja utakmice pokušala je domaća momčad doći do izjednačenja. Pokušao je Božić u sudačkoj nadoknadi, no rezultat se nije mijenjao.

Farmaceutima slijedi reprezentativna stanka nakon koje će gostovati u Rijeci kod istoimenog domaćina.


27. kolovoz 2021. – 7. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Hrvatski dragovoljac 0:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević (od 89. van Bruggen), Božić, Soldo, Bosec (od 61. Goda) – Zvonarek (od 61. Lulić), Paracki, Glavčić – Monjac (od 73. Laušić), Krstanović, Brković (od 89. Mlinarić). Trener: Dean Klafurić.

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić – Majstorović, Bagadur, Vulikić, Lukić, Valentić – Roca, Petković (od 46. Turčin), Mioč (od 90. Ćosić)- Viduka (od 76. Franić), Štrkalj (od 72. Perić). Trener: Davor Mladina.

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Marjan Tomas (Osijek), Kristijan Novosel (Valpovo) i Andrej Burilo (Osijek)

VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Strijelci: 0:1 Mioč 85′

Žuti karton: Glavčić 43′, 76′, Monjac 60′, Krstanović 63′ (Slaven Belupo); Turčin 79′, Lukić 81′ (Hrvatski dragovoljac)

Crveni karton: Glavčić 76′ (Slaven Belupo); (Hrvatski dragovoljac)

 

zatvori