Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Nakon dvije godine završen projekt Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja

Završna konferencija projekta Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja – Revitalize održana je jučer u koprivničkom Domu mladih.

Riječ je o projektu koji se provodio dvije godine, a cilj mu je bio revitalizacija vinskog folklora i brendiranje prekogranične regije u smislu održivog visokokvalitetnog brenda u području vinskog folklora.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž tom je prilikom kazala da je zadovoljna projektom.

– Postoji cijeli niz rezultata ovog projekta koji je jako važan, a građani su prošli tjedan mogli vidjeti novi stalni postav Muzeja grada Koprivnice. Puno se toga napravilo kroz ovaj projekt, a već imamo ideja za dalje – napomenula je Ostriž.

>> FOTO/VIDEO Koprivnički muzej predstavio novi stalni postav, Čimin: Vrijednost realiziranog projekta je dvostruka

Voditeljica projekta Gordana Biondić predstavila je rezultate koje su u dvije godine postigli pa je tako u okviru projekta djelomice energetski obnovljena zgrada koprivničkog Muzeja, dok je u Totszentmartonu izgrađena eko kuća. Financirana je i nabavka opreme i tradicionalnog postava predviđenog za izložbe iz područja vinskog folklora, a u obje ustanove tijekom projekta održane su mnoge izložbe, stručni skupovi i radionice.

Jedna od članica projektnog tima bila je i muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec koja je detaljnije predstavila aktivnosti koje su u posljednje dvije godine provedene, dok je ispred projektnog partnera iz Mađarske Zorica Puklavec Lukacs predstavila Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura i provedene aktivnosti.

zatvori