Subota, 4. svibnja 2024.

Zekić uoči Dinama: Sutrašnja utakmica je dobar test, vjerujem da ćemo biti konkurentni, nadam se jauku radosti naših navijača

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote u sklopu drugog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige ugostiti Dinamo.

Tim je povodom danas održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Zoran Zekić rekao kako se sutrašnja utakmica razlikuje od one prethodne protiv Varaždina.

>> VIDEO Slaven Belupo sezonu otvorio pobjedom u Varaždinu

– Sutra je jedna sasvim drugačija utakmica i moramo se malo drugačije postaviti. Probat ćemo inzistirati na postulatima na kojima inzistiramo cijelo vrijeme, probat ćemo biti okomiti protiv protivnika. Napravili smo analizu, izmjena među igračima će biti. Nekoliko njih se odmara tako da ćemo se taktički rasporediti – rekao je Zekić.

Spomenuo je i kako je Dinamo favorit koji uživa veliko poštovanje, no samo to im neće biti dovoljno u sutrašnjem susretu.

– Igramo doma i ne smijemo se predati unaprijed. Moji igrači znaju da ne volim gubiti protiv bilo koga pa čak niti protiv jačeg protivnika. Tko god dođe ovdje, morat će se potruditi i pokazati da je bolji – napomenuo je.

Kada je riječ o utakmici protiv Varaždina, smatra kako su igrali dobar nogomet.

– Bili smo zadovoljni, igrali smo okomito i s pritiskom kad god je to bilo moguće. Određene zamjene sam mogao napraviti i ranije, ali nisam jer imamo dosta novih igrača i nisam siguran koliko tko može psihički, fizički i taktički dati u ovom trenutku. Stvari pomalo hvatamo, siguran sam da ću u sezoni koja je ispred nas imati jasniju i bolju sliku tako da ću i brže reagirati – rekao je Zekić i dodao kako bi ih pritisak u nekim narednim utakmicama mogao kazniti.

Sutrašnja utakmica će, kako kaže, biti dobar test.

– Čačić u sastavu ima 25 legitimnih igrača koje dijele malene nijanse. Vidim da i on ima dvojbe i slatke muke. Sigurno će sutra biti puno koncentriraniji i nabrijaniji i tražit će rezultat. Vjerujem da ćemo se i mi podići i da ćemo biti konkurentniji, ali još ćemo vidjeti dolazi li sutrašnja utakmica u pravom trenutku – objasnio je Zekić i dodao kako se nada jauku radosti navijača Belupa.

Što se tiče daljnjih transfera, mišljenja je kako za pravog igrača uvijek ima mjesta u njegovom klubu.

– Doveli smo igrače koji se trebaju afirmirati, ali radi se o dečkima koji su gladni i željni iskustva i napredovanja. Vjerujem u svoj rad, rad stožera i igrače, zadovoljan sam njihovim angažmanom, ali bih volio da svi skupa imamo malo jači sportski karakter – zaključio je Zekić.

Dodajmo kako članovi kluba imaju popust na karte od 50 posto danas do 18 sati, dok se sutra karte mogu nabaviti isključivo po punoj cijeni.

zatvori