Subota, 27. travnja 2024.

Županijski HDZ: Nije li Koprivnici konačno na ponos što u Nadzornom odboru Podravke sjede i rade dva Koprivničanca?

Nakon što su izabrani novi članovi Nadzornog odbora Podravke – Petar Miladin, Damir Grbavac, Krunoslav Vitelj, Damir Felak i Luka Burilović, stigle su oštre kritike na račun HDZ-a iz SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Kako na ove burne reakcije gledaju u prozvani, provjerili smo u Županijskom odboru HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

>> Izabrani novi članovi Nadzornog odbora Podravke

>> OŠTRE KRITIKE IZ SDP-a Golubić: Podravka je opet žrtva politike HDZ-a i njihovog nezasitnog i grabežljivog odnosa prema našoj kompaniji i Podravini

– Damira Felaka, našeg člana i potpredsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, za člana Nadzornog odbora predložila je Republika Hrvatska kao jedan od vlasnika Podravke. Dugogodišnje iskustvo u gospodarskom i političkom životu, u kojem je prisutan više od 30 godine, čime je stekao mnoga znanja i iskustva i u gospodarstvu i politici, zasigurno su razlog zbog kojih je Damir Felak predložen te izabran za člana Nadzornog odbora Podravke – ističu u županijskom HDZ-u.

Dodaju da je Felak diplomirao na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, a prije devet godina završio je i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je stekao zvanje sveučilišnog specijalista strateškog poduzetništva. Nastavljaju da Felak već 15 godina posjeduje i certifikat koji omogućuje da bude član nadzornih odbora.

– Sve to su kompetencije za obnašanje i posla člana Nadzornog odbora Podravke, ali i za biti članom te nadzirati rad i bilo koje druge kompanije – naglašavaju.

Objašnjavaju da će Felak, kao član Nadzornog odbora Podravke, raditi časno i odgovorno, a uz rast dobrobiti kompanije zastupat će i potrebe lokalne zajednice u kojima kompanija sudjeluje, vodeći brigu o domaćim interesima koje je kompanija i do sada prepoznavala, izdvajajući sredstva i podupirući brojna sportska, kulturna i turistička događanja.

– Na kraj, nije li Koprivnici konačno na ponos što u Nadzornom odboru Podravke sjede i rade dva Koprivničanca? Krunoslav Vitelj, član Nadzornog odbora i u prethodnom mandatu, te novi član Damir Felak. Do sada to nije bio primjer niti slučaj i lokalna je zajednica na to gledala sa sumnjom i strahom kako će kompaniji sa srcem brinuti ljudi koji nisu nikada živjeli uz kompaniju – zaključuju u županijskom HDZ-u.

zatvori