Utorak, 5. srpnja 2022.

OŠTRE KRITIKE IZ SDP-a Golubić: Podravka je opet žrtva politike HDZ-a i njihovog nezasitnog i grabežljivog odnosa prema našoj kompaniji i Podravini

Nadzorni odbor Podravke dobio je nove članove – Petar Miladin, Damir Grbavac, Krunoslav Vitelj, Damir Felak i Luka Burilović.

Upravo to je izazvalo oštre reakcije iz SDP-a Koprivničko-križevačke županije, pa je tako predsjednik Tomislav Golubić poručio da je Podravka – perjanica hrvatskog, podravskog i koprivničkog gospodarstva, tvrtka koju su izgradile generacije Koprivničanki i Koprivičanaca, poslovni sustav koji je izgradio Koprivnicu, ponovo žrtva politike HDZ-a i njihovog, kako kaže, nezasitnog, grabežljivog odnosa prema našoj Podravki i Podravini u cjelini.

>> Izabrani novi članovi Nadzornog odbora Podravke

– Taj su svoj nezasitni i antipodravski duh sada digli na novu razinu koristeći se svojim već poznatim formulama kadroviranja po liniji podobnosti, stranačke poslušnosti i vjernosti stranci. Stručnost je ostala nepoznanica, po tko zna koji put – ističe Golubić.

Napominje kako bi Nadzorni odbor u svakoj normalnoj zemlji, u svakoj privatnoj kompaniji trebao biti izvan i iznad politike, tijelo koje nadzire rad Uprave, ali i u pojedinim poslovnim procesima savjetuje Upravu.

– A možete li zamisliti da Luka Burilović, s diplomom neke večernje škole s nepoznate banjalučke adrese, daje poslovne savjete, nadzire i usmjerava rad poslovnog rukovodstva tvrtke s međunarodnom reputacijom i poslovanjem?! Luka Burilović i takvi velikani poslovne prakse su dobri HDZ-u koji samo potvrđuje svoju pravu narav i pokazuje lice bez imalo skrivanja: njih nije briga o poslovanju, o razvoju naše Podravke, o širenju poslovanja, a time i potencijala cijele naše Podravine, već isključivo ih zanima uhljebljivanje svojih lojalnih i podobnih kadrova – objašnjava Golubić.

Smatra da su upravo to potvrdili imenovanjem Luke Burilovića, Krunoslava Vitelja i Damira Felaka u Nadzorni odbor Podravke.

– O poslovnim i strukovnim kompetencijama novoimenovanih članova Nadzornog odbora Podravke puno se pisalo i puno se zna. I nije to samo nekakva diploma iz Banja Luke već i nazovi poslovni uspjesi novoimenovanih članova Nadzornog odbora o kojima bi svaki Koprivničanac imao dosta toga za reći. Ovo novo imenovanje članova Nadzornog odbora pokazuje još jednu zanimljivu “sitnicu” koja je sada napokon postala jasna i Željku Lackoviću: prodaja lojalnosti HDZ-ovoj većini u Saboru, za mjesto u Nadzornom odboru Podravke, kratkog je vijeka i da dugoročno samo donosi političku štetu od koje ćeš dugo osjećati loše posljedice – zaključio je Golubić.