Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

ODRŽAN SASTANAK Sigurna kuća trebala bi biti gotova do sredine srpnja, s radom počinje na jesen

Obnova zgrade buduće sigurne kuće odvija se prema planu, u završnoj fazi je uređenje, a planirani dovršetak radova je do sredine srpnja.

Rečeno je to na sastanku projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, izvijestili su iz Službe ureda župana.

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnostima i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja.

– Ovih dana počinje i procedura nabave opreme i namještaja za sigurnu kuću, koja bi trebala u novim prostorima profunkcionirati na jesen. U nastavku sastanka još je bilo riječi o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještavanjima. Projekt se i u smislu administrativnih djelatnosti odvija prema planu te je u tijeku priprema šestog izvještaja o napretku – zaključili su.

>> NOVI POČETAK Koren: Lokacija sigurne kuće je tajna, a naša je želja da broj korisnika bude što manji

Podsjetimo, projektom će se unaprijediti sustav podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, pojačati kapacitet stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podići svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

Slušaj uživo
zatvori