Petak, 26. travnja 2024.

Zekić o utakmici protiv Rijeke, pripremama, odlascima i jednom osebujnom navijaču: Barem se piše o nama

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote u sklopu 35. kola Hrvatski Telekom Prve lige od 17 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Rijeku.

Tim je povodom danas održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Zoran Zekić kazao kako očekuje dobru utakmicu.

– Napravit ćemo dosta promjena i uvesti mlade igrače što je cilj u završnici sezone. Nadam se da će oni uživati i da će pružiti dobru partiju, imamo svega još dva kola do kraja – ne bih volio da odu u smjeru da nemamo motivacije jer to u sportu ne bi smjelo postojati. Nadam se dobroj i koncentriranoj utakmici na kojoj ćemo pokazati da smo momčad i da neki pojedinac iskaže svoje kvalitete – naglasio je.

Spomenuo je i kako je Rijeka dužnik Slaven Belupu s obzirom na to da je u sva tri dosadašnja susreta slavila upravo Rijeka. Dodao je i kako je u svim utakmicama prelomio Josip Drmić.

– To su igrači koji rade razliku, malo ih je danas, oni koštaju i o tome mi možemo sanjati ili pogoditi s nekim mladima pa da on idu u tom smjeru – kazao je.

Osvrnuo se i na ozljede istaknuvši kako Caimacov neće zaigrati do kraja sezone, a otkrio je i kako su se igrači koji su stigli na posudbu iz Njemačke i Kameruna vratili kućama, ostao je jedino Brazilac. Kada je pak riječ o odlascima u aktualnom sastavu, Zekić ih ne može najaviti jer u klubu još nisu obavili razgovor s igračima kojima istječe ugovor.

>> NOVA LICA U Slaven Belupo stigao napadač iz Kameruna, igrač iz Darmstadta, a danas dolazi i jedan Brazilac

– Svašta će se desiti u narednih 10 do 15 dana, nešto našom željom, nešto i željom igrača. Neminovno je da će biti promjena, malo je vremena, 6. lipnja počinju pripreme. Nismo nikome prvi izbor i toga moramo biti svjesni. Dosta igrača misli da će naći bolju sredinu pa moramo biti strpljivi, obavili smo razgovore s drugim klubovima, no sve je to dosta turbulentno. Volio bih doći na pripreme i imati 70 posto momčadi, no to ćemo morati raditi u hodu – mišljenja je Zekić. Prijateljski susreti tijekom priprema već su u dogovorima pa će tako Farmaceuti snage svakako odmjeriti s Osijekom, ali i bosanskim ili mađarskim prvoligašima.

Po pitanju Zekićevog odlaska iz Slaven Belupa, otkrio je da nije u pregovorima s drugim klubovima.

– Ne zna se što se može u životu desiti, ali ne provodim ovdje 10 sati dnevno razmišljajući da ću negdje otići. Imamo puno posla, velika je odgovornost na meni i ja to prihvaćam. Nekad je najgore kad dosta radiš, a ne vide se plodovi rada – spomenuo je.

Snimila Lucija Frtalić.

Za kraj je prokomentirao i osebujnog navijača Slaven Belupa koji tijekom proteklih tjedana navijanjem žari i pali tribinama. Ne u doslovnom smislu, naravno.

– I mene je malo od takvog navijanja boljela glava, no da ima 10 ili 15 navijača uz njega ne bi on bio toliko glasan. Raritet je u povijesti da je Belupo prvi put u gostima bio dominantan na tribinama, to se nije dogodilo od 1997. godine kad je ulazio u ligu. Neka čovjek bubnja, barem se piše o nama – zaključio je Zekić.

zatvori