Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Podravkašice večeras igraju četvrtfinale Kupa, Milošević: Favoritkinje smo, no moramo ući maksimalno u utakmicu

Rukometašice Podravka Vegete večeras će od 20 sati u Sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici odigrati utakmicu četvrtine finala ženskog rukometnog Kupa Hrvatske.

Podravka Vegeta je u osmini finala pobijedila Split, a ždrijeb je odlučio da će u daljnjoj fazi natjecanja snage odmjeriti s Viroviticom 1234, prvoplasiranom ekipom Druge hrvatske rukometne lige Sjever.

>> POBJEDA PROTIV SPLITA Podravka Vegeta je u četvrtfinalu kupa

– Sigurno je da smo favoriti u toj utakmici, ne treba od toga bježati. Isto tako je Kup jedno neizvjesno natjecanje i puno iznenađenja pa sukladno tome trebamo doći tamo motivirani i ozbiljni da ostvarimo taj plasman na Final Four Kupa. Virovitica je vodeća ekipa druge lige Sjever koja će ući u Prvu ligu i samim time ekipa koja u svom rangu natjecanja pobjeđuje i ne može biti loša i bez motiva, a to je razlog više da budemo ozbiljni – rekao je uoči utakmice trener Goran Mrđen.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, dobra je vijest to da je ekipa sve kompletnija. Elena Popović je sve bliže novim izazovima na terenu, a u utakmice se vratila i Ana Buljan. S druge strane, kapetanica Larissa Kalaus i Dizyiana Ilyna zbog težine ozljeda, a i dugotrajnijeg procesa oporavka do kraja sezone neće se moći priključiti izazovima na terenu. Unatoč tome, atmosfera u ekipi je i dalje jako dobra.

– Svakako smo danas favoritkinje, no moramo ući maksimalno u utakmicu i plasirati se na Final Four Kupa. Trener će nas ovoga puta imati dosta na raspolaganju što dosad nije bio slučaj s obzirom na brojne ozljede pa ćemo za razliku od prije imati i širinu na klupi – rekla je dokapetanica Selena Milošević te dala do znanja da je sav fokus na osvajanju trofeja.

Dodajmo da je u subotu Podravka Vegeta trebala gostovati u Trogiru zbog odigravanja redovnog 21. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, ali je utakmica odgođena zbog predstojeće državne završnice gdje nastupa i velik broj igračica Trogira.

Za Podravkašice je tako sljedeća predstojeća utakmica ona s Dugim Selom. Dvije će se ekipe sastati u sklopu redovnog 22. kola koje je na rasporedu u srijedu, 13. travnja.

zatvori