Petak, 19. travnja 2024.

POBJEDA PROTIV SPLITA Podravka Vegeta je u četvrtfinalu kupa

Rukometašice Podravka Vegete su se uvjerljivom pobjedom protiv ekipe Splita plasirale u četvrtfinale hrvatskog kupa za žene. Podravkašice su upisale uvjerljivu pobjedu 23:42, poluvrijeme 11:21.

Najviše pogodaka u redovima koprivničke ekipe zabile su Barišić i Franušić, svaka po sedam i Karlovčan šest dok su po četiri zabile Zadravec, Turk, Pavković i Šenvald.

– Najvažnije je da smo pobijedili i da smo prošli bez ozljeda što nas dosta prati. Sad je bitno da se sigurno vratimo kući i da se u miru pripremimo za subotu kada u Koprivnici igramo s Osijekom. I dalje smo u ritmu subota srijeda u ovom, a i sljedećem tjednu i mogu samo čestitati curama na dobroj utakmici i na angažmanu i trebamo nastaviti dalje – rekao je trener Goran Mrđen za klupske stranice.

Treba reći kako se u jučerašnjoj utakmici prvi puta na teren nakon operacije vratila Nikolina Zadravec koja je zabila četiri pogotka. Svoje je prve službene minute nakon nekog vremena izvan terena zbog ozljede ramena upisala i Selena Milošević. I Milošević i Zadravec već su bile u sastavu protiv Lokomotive no nisu zaigrale.

– Zadovoljan sam i jasno je da nakon dužih pauzi u tim prvim utakmicama postoji neki strah, ali važno je da probiju led i da nastave tako i dalje – zaključio je Mrđen.

Svoje je zadovoljstvo povratkom, ali i utakmicom izrazila i krilna igračica Nikolina Zadravec.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Ušle smo agresivno od prve minute u obrani te smo u ovom susretu postizale neke lake pogotke iz kontre i polukontre i napravile značajnu razliku. Što se tiče moje prve utakmice nakon dosta vremena, zadovoljna sam što sam se konačno vratila na teren. Nedostajala mi je igra i to uopće nije upitno. Želim samo da nas zdravlje posluži u nastavku i do kraja sezone – rekla je Zadravec.

zatvori