Subota, 27. travnja 2024.

Podravka Vegeta upisala nove bodove na domaćem terenu protiv Dugog Sela

Rukometašice Podravka Vegete odigrale su i 22. kolo Prve hrvatske rukometne lige za žene u koprivničkoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

Iz kluba poručuju da su uvjerljivo svladale Dugo Selo 38:26 iako su odigrale dva potpuno drugačija poluvremena pa je zato rezultat nakon prvih 30 minuta bio 18:16.

U Podravkinim redovima najviše pogodaka postigla je Milosavljević, ukupno sedam, no sjajne su bile i Turk te Franušić svaka s po šest postignutih pogodaka dok su po pet dodale Šenvald i Barišić.

– Dugo Selo je ekipa s kontinuitetom u prvoj ligi, uvijek su u gornjem dijelu tablice i imaju Maru Budić koja nam je radila probleme u prvom poluvremenu gdje nismo mogle pet zicera zaredom zabiti i tu su nam se približile i stigle nas, čak nakratko i povele. U nastavku smo bile pokretljivije u obrani i malo promijenile pristup te na kraju upisale još jednu uvjerljivu pobjedu – rekla je Tina Barišić nakon utakmice.

Trener Goran Mrđen istaknuo je da treću utakmicu zaredom nisu na zadovoljavajućem nivou kad je riječ o obrani.

– Mislim da je 16 golova za prvo poluvrijeme previše, posebno zato jer nijedan pogodak nije bio iz kontre i imali smo obranjena dva penala. Tu se moramo bitno popraviti. Drugo poluvrijeme smo obrambeni dio odigrali bitno agresivnije i onda je rezultat otišao na našu stranu i to s ozbiljnijom razlikom. Nadam se da se nakon reprezentacija svi vraćamo živi i zdravi pa nam slijedi ritam srijeda-subota, a u tom periodu se moramo vratiti na onaj nivo na kojem smo bili prije mjesec dana – zaključio je Mrđen.

Dodajmo i da je jučer u koprivničkoj dvorani upriličena i svečanost za brončane kadetkinje koje su se u ponedjeljak vratile s državne završnice u Poreču gdje su osvojile treće mjesto. Prigodne poklone djevojkama te trenerima Nenadu Smiljancu i Antoniju Pranjiću uručila je direktorica Rukometnog kluba Podravka Vlatka Mihoci.

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori