Subota, 20. travnja 2024.

BRONČANE PODRAVKAŠICE Smiljanec: Ponosan sam na ekipu, djevojke su zaslužile medalju

Rukometašice Podravka Vegete osvojile su brončanu medalju na završnici za kadetkinje koja se do jučer održavala u Poreču.

Iz kluba su poručili da su osim medalje, odnijeli i pojedinačne nagrade. Titulu najbolje vratarke turnira odnijela je Nika Galinec koja je stvarala probleme svim ekipama s kojima su igrali.

– Željela bih pohvaliti ekipu, stvarno smo obavile odličan posao. Ovaj tempo utakmica je bio stvarno težak. Grupa nam je bila jaka i zahtjevna, ali smo uz velike napore uspjele proći skupinu i doći do polufinala što sam jako ponosna. Iako smo mogle odigrati bolje protiv Ivanića, ali odradile smo stvarno dobar posao i ponosna sam – poručila je Galinec.

U najboljoj sedmorci prvenstva, istaknula se Lea Smiljanec na lijevom krilu.

– Sretna sam i ponosna na ekipu s obzirom na sve ozljede s kojima smo došli. Zadovoljna kako smo izdržali turnir i što smo osvojile broncu. Sretna sam i zato što sam opet potvrdila svoju kvalitetu kao najbolje lijevo krilo – objasnila je Smiljanec.

Trener Nenad Smiljanec istaknuo je kako nisu imali prave pripreme kao prijašnjih godina, a na završnicu su došli s dosta povreda.

– Nakon odigranih sedam utakmica na završnici, ja kao trener mogu biti jako ponosan na ekipu. Djevojke su s jednom velikom željom i voljom nadoknadile sve te nedostatke i došle do medalje koju su zaslužile. Posebno ako se uzme u obzir prošla završnica gdje je bilo 2006. godište i mi smo bili peti, a sada među prve 4 ekipe nema nijedne ekipe koja je 2006.godište već su sve te ekipe 2005. godište. Možemo reći da je ovo jedan lijepi veliki rezultat i potvrda njihovog rada i kvalitete koju one iz dana u dan dižu. Zahvalio bi se našim vjernim roditeljima koji su bili fantastični navijači, klubu koji nam osigurava odlične uvjete i kolegi Pranjiću koji je također bio s tom ekipom, ali nam se pridružio za završnicu i pomogao u osvajanju bronce – zaključio je Smiljanec.

zatvori