Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO: POSTAVLJENA ZAŠTITNA OGRADA Dr. Devčić: Prvo idemo s instalacijama, a nakon toga s fasadom i stolarijom

Oko centralne zgrade Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek postavljena je zaštitna ograda koja najavljuje da je početak fizičkih radova energetske obnove sasvim blizu.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić danas prijepodne nam je kazao da su radovi zapravo već započeli jer su od potpisivanja ugovora s izvođačem radova – tvrtkom Radnik, vrlo angažirani u pripremnim postupcima.

– Fizički radovi trebali bi početi polovicom travnja, a riječ je o dijelu projekta energetske obnove koji se odnosi na rješavanje instalacija i primjerice ventilacije, dok početkom svibnja očekujemo radove na vanjskom dijelu naše centralne zgrade, dakle na toplinskoj ovojnici i stolariji – objasnio je ravnatelj.

Podsjetimo, riječ je o vrlo vrijednom projektu koji je potpisivanjem ugovora u veljači ušao u završnu fazu. Ukupni prihvatljivi troškovi iznose 42,2 milijuna kuna, iznos bespovratnih sredstava je 33,6 milijuna kuna, pri čemu je vrijednost radova nešto niža od odobrenog iznosa i iznosi 30 milijuna kuna. Ugovoreno trajanje radova je 16 mjeseci, a u planu je nova ovojnica, zamjena stare stolarije, ugradnja toplinske stanice kao i grijanja, ventilacije, struje, rasvjetnih tijela i drugih poboljšanja.

>> FOTO: POTPISAN UGOVOR Za malo manje od mjesec dana počinje energetska obnova koprivničke bolnice

– Od 2018. provodimo proces energetske obnove svih bolničkih zgrada, a uz ove radove koji su pred nama, za narednih 20 do 30 godina osigurat ćemo komforni boravak pacijentima i njihovim obiteljima, ali i zaposlenicima bolnice – objasnio je nakon potpisivanja ugovora dr. Devčić.

zatvori