Nedjelja, 5. svibnja 2024.

BLAGDANSKI VIKEND Od 10 prometnih nesreća, sedam su skrivili pijani vozači

Tijekom produženog blagdanskog vikenda policijski službenici su u Podravini i Prigorju zabilježili 10 prometnih nesreća i 315 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da se dogodila jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dvije s ozlijeđenima i sedam s materijalnom štetom.

>> ZAVRŠEN OČEVID Od posljedica teške prometne nesreće preminuo 18-godišnji motociklist

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno pretjecanje, a sedam prometnih nesreća prouzročili su vozači pod utjecajem alkohola što čini 70 posto od ukupnog broja prometnih nesreća – objašnjavaju.

>> RAZUZDANI PETAK Tri nesreće sinoć na koprivničkom području, pijana vozačica bježala s mjesta događaja

Kada je riječ o prometnim prekršajima, napominju da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 18 sati u naselju Velika Mučna kod 46-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,70 promila vozio bicikl. Najveća brzina evidentirana je u nedjelju u 13:50 u Kenđelovcu kada se vozač u osobnom automobilu kretao brzinom od 142 kilometra na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste broj 28 brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

>> Vozač državi dužan 28.200 kuna jer je pijan i bez vozačke skrivio prometnu nesreću

Ističu i da je šest vozača bilo uhićeno, pokrenuta su dva žurna prekršajna postupka te je izvršen i nadzor 91 mladog vozača, a oni su počinili 19 prometnih prekršaja.

zatvori