Četvrtak, 3. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Muškarac usred bijela dana biciklirao pijan, vozač naseljem protutnjao sa 125 kilometara na sat

Na podravsko-prigorskim cestama policijski službenici su tijekom proteklog vikenda zabilježili četiri prometne nesreće i sankcionirali 218 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su kako su okolnosti zbog kojih je došlo do nesreća bile nepropisno uključivanje u promet, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno mimoilaženje i neprilagođena brzina. Najviše prekršaja odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 12:35 u Koprivnici u Ulici Dubovec kod 58-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila vozio bicikl – nastavili su u policiji.

Najveća brzina evidentirana je u nedjelju u Starigradu u Starogradskoj ulici kada se vozač osobnim automobilom kretao brzinom od 125 kilometara na sat iako je ograničenje 50. Uz to, jedan vozač bio je uhićen, a dva smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je i nadzor 50 mladih vozača koji su počinili šest prometnih prekršaja od čega dva zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u nedjelju u 2:15 u Koprivnici na Florijanskom trgu kod 23-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola od 0,94 promila – zaključili su.

>> VOZAČI, OPREZ Policija do nedjelje pojačano nadzire brzinu kretanja, posebna akcija u četvrtak

Spomenimo da će tijekom ovog tjedna policijski službenici pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, posebno tijekom akcije 24-satnog nadzora brzine, kao i vožnji pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava.

Slušaj uživo
zatvori