Četvrtak, 3. listopada 2024.

VOZAČI, OPREZ Policija do nedjelje pojačano nadzire brzinu kretanja, posebna akcija u četvrtak

Policijska uprava koprivničko-križevačka od danas do nedjelje provodi posebnu akciju nadzora prometa.

Kako govore u policiji, tijekom prva dva mjeseca ove godine je uslijed brzine, nepropisne i neprilagođene, zabilježeno 40 prometnih nesreća od čega 13 s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je stradalo 15 osoba od čega su četiri osobe zadobile teške, a 11 lake tjelesne ozljede.

– Kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine, odnosno svaka treća nesreća dogodi se uslijed brzine, a u istima strada veći broj sudionika, od 21. do 27. ožujka na području ove uprave, na području ostalih hrvatskih policijskih uprava, ali i ostalih zemalja članica ROADPOL-a, provodit će se pojačani nadzor brzine kretanja – objasnili su u policiji.

Dodali su kako će se pojačani nadzor brzine odvijati u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom provedbe nadzora policijski službenici sankcionirat će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

– U sklopu pojačanog nadzora u četvrtak će se na području uprave provesti 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori