Četvrtak, 25. travnja 2024.

SJAJNA VIJEST Koprivnička knjižnica ponovno nominirana za prestižnu međunarodnu nagradu

Knjižnica i čitaonica Fran Galović drugu je godinu zaredom ušla u uži izbor za međunarodnu nagradu za knjižnicu godine prema izboru Londonskog sajma knjiga.

– Londonski sajam knjiga jedan je od najvećih i najpoznatijih sajmova knjiga i nakladništva u svijetu koji svake godine dodjeljuje nagrade u sedam kategorija. Cilj im je istaknuti i promovirati značajna postignuća te prepoznati organizacije i pojedince koji iskazuju iznimnu originalnost, kreativnost i inovativnost u svom područja rada – objašnjavaju u knjižnici.

Uz koprivničku knjižnicu, u kategoriji za knjižnicu godine nominirana je i knjižnica iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici te “House of Wisdom” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Već i ulazak među tri nominirane knjižnice predstavlja izniman uspjeh i pokazuje da koprivnička knjižnica programima i aktivnostima pokreće društvo i knjižničarsku zajednicu te doprinosi društvenom i kulturnom životu zajednice u kojoj djeluje – naglasili su.

Spomenimo da je prošlogodišnju nominaciju koprivnička knjižnica zaslužila svojim programom namijenjenim osobama starije životne dobi “Mala škola korištenja pametnih telefona” i programom “TEDxKoprivnicaLibrary”, a ovogodišnju su joj nominaciju donijela dva programa – “BookTalk za odgojitelje” i “Mitska bića – digitalna priča”.

>> FOTO: SKLAD GENERACIJA Stariji uz pomoć mladih u koprivničkoj knjižnici upoznavaju tehnologiju

– Program “BookTalk za odgojitelje” nastao je kao program podrške odgojiteljima u vrijeme pandemije kad su se obrazovne institucije suočavale s brojnim izazovima. Program je uglavnom bio usmjeren na odgojitelje koji rade u 13 dječjih vrtića u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali je zahvaljujući Zoomu privukao i odgojitelje iz drugih dijelova Hrvatske. Drugi projekt “Mitska bića – digitalna priča” uveden je 2018. godine, a rezultirao je razvojem interaktivne aplikacije za djecu koja je dostupna za korištenje putem računala, tableta i mobitela u 2021. godini – zaključili su u koprivničkoj knjižnici.

zatvori