Petak, 26. travnja 2024.

PROBLEMI NA ANG-U Mikulec: Neodgovorni pojedinci loptu napucavaju u staklenu fasadu dvorane, istrčavaju pred atletičare…

Na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća opet je aktualizirano pitanje kulture na sportskom igralištu pokraj Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski.

– Incident se dogodio 1. ožujka – atletičar je naletio na dječaka koji je tamo igrao nogomet jer je neoprezno prelazio preko atletske staze. Atletičar se ozlijedio, dječaku, koliko mi je poznato, nije ništa. Ali, trebalo bi tamo poduzeti nešto, barem u vrijeme treninga. Znam da se nikome ne može zabraniti da se tamo igra, to nije moguće, ali trebalo bi tamo uvesti nekakvog reda da se tamo netko ozbiljnije ne ozlijedi – upozorio je nezavisni vijećnik Dražen Mikulec.

Kazao je i kako se na staklenoj fasadi dvorane mogu primijetiti točke, odnosno tragovi lopte.

– Tamo neodgovorni pojedinci lupaju loptu u tu fasadu, jedno staklo je bilo i razbijeno, vjerojatno znate jer je popravljeno. To je isto problem, da neodgovorni pojedinci ovog našeg grada uništavaju zajedničku imovinu – napomenuo je Mikulec.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić svjestan je da postoji problem i da je već nekoliko puta raspravljano o toj problematici na vijeću.

>> PROBLEMI NA ANG-u Istrčava se pred atletičare, bicikle voze po atletskoj stazi, djeca se igraju u pijesku za skok u dalj

– Nažalost možemo apelirati, a ovo što se tiče Atletskog kluba Koprivnica i treninga, zamolit ćemo Zajednicu športskih udruga Grada Koprivnice da se u to aktivnije uključi i da vidimo koji su to termini i kako ih posložiti – zaključio je gradonačelnik.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori