Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROBLEMI NA ANG-u Istrčava se pred atletičare, bicikle voze po atletskoj stazi, djeca se igraju u pijesku za skok u dalj

Sportsko igralište pokraj Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, koje je otvoreno u srpnju 2017. godine, od samih početaka muku muči s nesavjesnim pojedincima.

Naime, samo nekoliko dana nakon otvorenja uništeni su obruči na košarkaškom igralištu, baš kao i podloga na dijelu namijenjenom za street workout, a ni nakon toga nisu prestajale pristizati pritužbe primjerice na vožnju biciklom po atletskoj stazi, bacanje opušaka i slično.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon otvorenja postavljen je i video nadzor, no prema svemu sudeći, ni to nije pomoglo, još uvijek ima pojedinaca čija odgovornost nije na nivou. Upozorio je na to na sjednici Gradskog vijeća nezavisni Dražen Mikulec.

– Klubovi najčešće imaju treninge od 18 do 20 sati i tada dolaze neodgovorni pojedinci koji se voze biciklom uokolo, prelijeću biciklom od prolaza između škole i sportske dvorane po dijagonali prema crkvi. Malo dalje na nogometnom igralištu stariji sugrađani igraju nogomet, udaraju loptu svom snagom, ugrožavaju atletičare i druge rekreativce koji trče po stazi. Djeca se igraju u pijesku koji je namijenjen za skok u dalj, treneri ih mole da se maknu, oni istrčavaju pred atletičare – objasnio je Mikulec koji smatra da bi tamo trebalo uvesti nekakvog reda, po mogućnosti redara te se pita što je s postavljenim kamerama, pregledava li ih itko.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić svjestan je ove problematike.

– Svako malo imamo zahvate u obnavljanju ograde, sprava i podloga, jer očito je da neki nisu navikli ili ne žele svjesno čuvati i štititi ono što bi trebalo biti javno i od svih nas. Dobili smo neke snimke s kamera kad smo ih zatražili, ali to se pretvori u to da ganjamo i tražimo klinca od 12, 13 godina po gradu, to nema nikakvog smisla. No, ono što imamo u komunikaciji s ravnateljicom Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i našim komunalnim redarstvom jest da jednostavno vidimo koji su to sati u kojima dobivamo najviše pritužbi na određenu vrstu nereda na samom igralištu te da svi zajedno uz malu komunikaciju i malo obostrane korektnosti napravimo red – zaključio je Jakšić.

zatvori