Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

OBJAVLJEN POPIS Javnim linijskim prijevozom obuhvaćeno milijun i pol kilometara na godišnjoj razini

Počeo je javni linijski prijevoz na području Koprivničko-križevačke županije.

Poručili su to iz Službe ureda župana nakon što su prošlog tjedna koprivničko-križevački župan Darko Koren i predstavnici prijevoznika potpisali ugovore o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu.

– Modelom javnog linijskog prijevoza definirano je 79 autobusnih linija – 44 županijske i 35 međužupanijske linije na kojem će prometovati autobusi četiri autoprijevoznika koji će dogovorenim linijama obuhvatiti čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini – naglasili su.

>> FOTO Koren potpisao ugovor za javni linijski prijevoz: Građanima na raspolaganju 79 autobusnih linija i popusti za umirovljenike, učenike, studente i radnike

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske županijama će tako biti dodijeljena sredstva za uspostavu javnog linijskog prijevoza prema broju stanovnika i linija, a u slučaju naše županije riječ je o projektu u ukupnom iznosu od 22 milijuna kuna pri čemu Županija sudjeluje s 5,5 milijuna kuna, a država s 16,5 milijuna kuna. Projektom je uspostavljena funkcionalna mreža javnog linijskog autobusnog prijevoza, a u dogovoru s prijevoznicima osigurane su dodatne pogodnosti za korisnike koje će omogućiti povoljniji prijevoz.

– Tako će radnička mjesečna karta iznositi 80 posto od pune cijene, studentska mjesečna karta iznosit će 20 posto od pune cijene, učenici mjesečnu kartu plaćaju svega 5 posto od pune cijene, a umirovljenici 20 posto od pune cijene pri čemu imaju i dodatnu pogodnost kupovine dnevne karte koja iznosi samo 20 posto od ukupne cijene – zaključili su u Službi ureda župana.

Kompletnu mrežu linija županijskog prijevoza putnika i cjenik javnih usluga za autobusni prijevoza putnika možete pogledati ovdje.

zatvori