Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Mrđen uoči derbija protiv najvećeg rivala: Neće nam biti lako, Lokomotiva je u ovoj utakmici favorit

Rukometašice Podravka Vegete u subotu će odigrati utakmicu 17. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene protiv zagrebačke Lokomotive, najvećeg rivala.

Susret je na rasporedu u 18 sati u Zagrebu, a tim je povodom danas održana i najavna konferencija za medije. Kako je to rekao trener Podravkašica Goran Mrđen, riječ je o derbiju, posebice zbog toga što je posljednji susret Podravke i Lokomotive za domaće snage završio poprilično neslavno.

– Tamo nam neće biti lako niti jednostavno, Lokomotiva je u ovoj utakmici favorit. Čak i da obrnemo teze i pričamo da igramo doma, isto bi bilo neizvjesno. Lokomotiva je u prednosti jer ju čini ekipa koja se manje izrotirala u ova vremena velikih povreda, u većem je postotku ostala ekipa koja je duže vrijeme ostala zajedno. Mi smo se od početka sezone dosad dosta izmijenili. Ne idemo tamo igrati utakmicu koju ćemo izgubiti, no ne mislim da smo u prednosti – poručio je.

>> FOTO U derbiju domaćeg prvenstva Podravka Vegeta poražena od Lokomotive

>> Neven Hrupec smijenjen nakon šokantnog poraza od Lokomotive

Na novinarsko pitanje o ganjaju minusa, odnosno visokim gol razlikama koje su Podravku zadesile prvenstveno u Ligi prvakinja, ali i protiv Lokomotive, Mrđen je odgovorio kako Podravkašice svaku utakmicu moraju odigrati na maksimalnom nivou.

– Ne razmišljam o razlici, već o dobroj utakmici i volio bih da ju pobijedimo. Ne mislim da bismo trebali doći tamo i reći da je došla kažnjenička bojna i sad će to sve pomesti, i oni imaju svoju računicu i kvalitetu – naglasio je. Dodao je i kako pritisak ne osjeća, iako je ponovno spomenuo kako trenutne brojke nisu na strani koprivničkih snaga. Spomenimo i da se ekipa nastavlja mučiti s ozljedama pa je tako nedavno ozlijeđena Gudelj kojoj su stomatolozi morali spašavati zub.

>> FOTO Podravka Vegeta ostala bez titule u Hrvatskom kupu, rukometašice se kući vraćaju sa srebrom

Konferenciji je prisustvovala i poznata Podravkašica Korina Karlovčan koja je naglasila da su se igračice koje su poluozlijeđene i koje nisu bile pozvane u reprezentaciju fokusirale na subotnji susret.

– U utorak smo sve svi skupili, iako i dalje imamo dosta ozlijeđenih igračica. Atmosfera je dobra, fokusirani smo na utakmicu jer smo ju dugo iščekivali. Prošli susret je završio neslavno i ekipa se promijenila, no to ne znači da, kak’ se veli, bumo skinuli gaće – slikovito je objasnila.

Snimio Tomislav Matijašić.

Osvrnula se i na činjenicu da su Podravkašice s jednom ekipom ušle u početak prvenstva, dok danas, nekoliko mjeseci nakon, nastavljaju s drugom.

– Trener i ja se poznajemo od prije pa hvatamo cure i pomažemo si, no shvatili smo sistem i sustav. Više smo se bazirali na domaće igračice koje smo doveli iz hrvatske lige, to je i bolje jer cure u domaćoj ligi znaju što je derbi, dok internacionalnim igračicama to nije fokus, ne znaju što je Lokomotiva i Podravka ili Hajduk i Dinamo – dodala je.

Zadovoljna atmosferom u ekipi je i Andreja Pavković, novo lice Podravke.

– Očekivano je da atmosfera bude jako dobra jer sve zajedno imamo jedan cilj. Koliko je to moguće i koliko ćemo to ostvariti ne znamo, no u Zagreb odlazimo dati sve od sebe i pokazati našu najbolju sliku, ako to bude dovoljno da pobijedimo i ostvarimo željeni rezultat, super – kazala je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo na kraju da su Dziyana Ilyina i Iryna Stelmakh dobro, iako su potresene zbog ratnog stanja u Ukrajini.

– Računamo na njih, no nije im ugodno. Koliko vidim ekipa je iza njih i okej su, koliko mogu biti. Ni nama koji nemamo nikoga tamo nije ugodno to sve gledati – zaključio je Mrđen.

zatvori