Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Podravka Vegeta ostala bez titule u Hrvatskom kupu, rukometašice se kući vraćaju sa srebrom

Rukometašice Podravka Vegete izgubile su od Lokomotive u finalnoj utakmici Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Koprivničke su rukometašice lijepo otvorile utakmicu. U 12. minuti vodile su 5:3, no šest minuta kasnije Lokomotiva je povisila na 5:6. Igralo se gotovo gol za gol te je u 25. minuti Podravka Vegeta izjednačila, rezultat je bio 8:8. Ipak, Lokomotiva ponovno dolazi u vodstvo te se na poluvrijeme odlazi uz rezultat 10:13 u korist zagrebačkog kluba, izvijestili su iz Podravka Vegete.

U nastavku utakmice Dumanska je imala dvije sjajne intervencije, ali Podravkašice ne uspijevaju doći do pogotka sve do 6. minute drugog dijela. Lokomotiva podiže prednost na +4 u 40. minuti utakmice. Podravkašice su u nastavku imale šansu preokrenuti rezultat u svoju korist te su se približile na tri pogotka zaostatka. Ipak, nije bilo dovoljno za slavlje. Lokomotiva uz rezultat 23:27 odnosi trofej Hrvatskog kupa za žene za sezonu 2020/2021.

U današnjoj je utakmici najefikasnija bila Tsakalou s devet pogodaka, Milosavljević je zabila šest, a Beganović pet. Treba spomenuti i sjajnu Dumansku koja je imala 12 obrana.

Podsjetimo, završnica Hrvatskog kupa ovog se vikenda igrala u Poreču. Koprivničke su rukometašice jučer slavile u polufinalnoj utakmici protiv ekipe ŽRK Zrinski iz Čakovca. No, zbog poraza u finalu ove su godine ostale bez trofeja.

zatvori