Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO: RADNO U MOČILAMA Sportski objekt u punoj funkciji do kraja rujna

S prvim danom ožujka počela je izgradnja sportskog objekta Nogometnog kluba Močile, a radovi su vrijedni 1,7 milijuna kuna.

Početak cijele ove priče malo se zakomplicirao, no iz Gradske uprave poručuju da će do kraja rujna objekt biti izgrađen i opremljen do funkcionalne gotovosti, spreman za korištenje i smještaj sportaša.

Podsjetimo, iako se prošle godine u srpnju predviđalo da će radovi u sklopu projekta izgradnje sportskog objekta, rasvjete igrališta i uređenja okoliša uz pristupnu prometnicu Nogometnog kluba Močile početi na jesen, to se nije ostvarilo.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić početkom veljače je objasnio da je prva javna nabava poništena zato jer su ponuđene cijene potencijalnih izvođača bile puno više iznad onoga što se definiralo kao procijenjena vrijednost. Proveli su drugu javnu nabavu, dobili najpovoljniju ponudu i na zadovoljstvo sportske koprivničke javnosti, radovi su napokon započeli.

>> Igralište u Močilama na čekanju, zakomplicirao se početak radova

– Sportski objekt koji se gradi ima tlocrtnu površinu zatvorenog dijela projektirane prateće sportske građevine od 118 kvadratnih metara, zatim natkriveni vanjski prostor veličine 12 kvadratnih metara, a nenatkriveno prilazno stubište i vanjski plato iznosi gotovo 70 kvadratnih metara. Prateća sportska građevina projektirana je kao prizemni objekt, predviđen u modularnoj izvedbi i koja je pozicionirana neposredno uz zapadnu ogradu nogometnog igrališta, približno u ravnini sredine nogometnog terena – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Napominju da su zatvoreni prostori građevine predviđeni kao sklop koji se sastoji od osam modularnih kontejnerskih jedinica raspoređenih u četiri funkcionalne cjeline s po dvije međusobno povezane jedinice.

– Kontejnerski sklopovi sastoje se od gotovih tipskih čeličnih kontejnera sa zidovima od izoliranih limenih panela, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora – zaključuju.

Spomenimo da su radove danas obišli gradonačelnik Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i njegov pomoćnik Mario Perković.

zatvori