Subota, 4. svibnja 2024.

Igralište u Močilama na čekanju, zakomplicirao se početak radova

Iako se prošle godine u srpnju predviđalo da će radovi u sklopu projekta izgradnje sportskog objekta, rasvjete igrališta i uređenja okoliša uz pristupnu prometnicu Nogometnog kluba Močile početi na jesen, to se nije ostvarilo.

Vijećnik Dragutin Jeđud na nedavno održanoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća istaknuo je kako mu se čini da što se tiče termina, projekt kasni.

– Što se s time događa, s obzirom na to da smo već u rebalansu proračuna za prošlu godinu te u proračunu za ovu tu investiciju uključili – pitao je Jeđud.

>> UREĐENJE IGRALIŠTA U MOČILAMA Javna nabava ide van u kolovozu, početak radova očekuje se na jesen

Gradonačelnik Mišel Jakšić najprije je kazao da se po tom pitanju ništa drastično nije promijenilo.

– Imali smo prvu javnu nabavu koja je poništena zato jer su ponuđene cijene potencijalnih izvođača bile puno više iznad onoga što smo imali kao procijenjenu vrijednost. Je li to bio neki trenutni poremećaj na tržištu ili su svi jednostavno pratili koliko se o tome pričalo i na Gradskom vijeću i u javnom prostoru pa su mislili da ćemo u to ući samo da uđemo bez obzira na to koliko košta? Ne znam – objasnio je Jakšić.

Kazao je kako su ponovili javnu nabavu, ona je provedena.

>> FOTO Nogometni klub Močile na proljeće dobiva nove sportske objekte, komunalnu infrastrukturu, rasvjetu…

– Imamo najpovoljniju ponudu, o njoj smo izvijestili sve koji su se natjecali u toj javnoj nabavi i mislim da je rok za žalbu sad još nekih sedam do 10 dana. Ako nitko ne uloži žalbu, potpisujemo ugovor, izvođača uvodimo u radove i krajem veljače, odnosno početkom ožujka možemo očekivati da će se u Močilama konačno realizirati ono o čemu se priča već 10, 15 godina, zapravo od samih početaka Nogometnog kluba Močile – zaključio je gradonačelnik.

zatvori