Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Nogometni klub Močile na proljeće dobiva nove sportske objekte, komunalnu infrastrukturu, rasvjetu…

Članovi Nogometnog kluba Močile dobit će nove sportske objekte i to na proljeće iduće godine.

Naime, u četvrtak je u gradskoj vijećnici održana prezentacija izrađenog projekta za planiranu izgradnju sportskog objekta, rasvjete igrališta i uređenja okoliša uz pristupnu prometnicu Nogometnog kluba Močile.

Iz Gradske uprave poručuju da je predviđena izgradnja i uređenje novog pratećeg sportskog objekta uz nogometno igralište, s potrebnim sadržajima za korisnike i gledatelje te kompletnom komunalnom infrastrukturom, kako bi se korisnicima omogućili primjereni uvjeti za igranje i treniranje te za održavanje natjecanja odnosno nogometnih utakmica seniorskih momčadi i mlađih kategorija odnosno škole nogometa, prema propisanim kriterijima Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz to, planirana je i izgradnja rasvjete nogometnog igrališta koja bi omogućavala korištenje sportskog terena i u večernjim satima čime bi se povećali kapaciteti odnosno produžili termini održavanja sportskih aktivnosti.

– Zatvoreni prostori novoprojektiranih pratećih sportskih objekata predviđeni su kao kontejnerski sklopovi koji se sastoje od gotovih tipskih kontejnera, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora. U sklopu navedene izgradnje predviđa se izgradnja pristupne prometnice, izgradnja parkirališta te njeno osvjetljavanje kao i uređenje okoliša cijelog sportskog objekta – objašnjavaju.

Dodajmo da bi navedeni radovi započeli sredinom ove godine, a njihov završetak predviđen je u proljeće 2022. godine.

Spomenimo da su predstavnicima Kluba Željku Sokaču i Nikoli Barbariću projekt predstavili Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Mario Perković, pomoćnik pročelnika, Zoran Šepec, projektant građevinskog dijela projekta iz tvrtke Elit Biro i Vladimir Škrinjar, projektant elektrotehničkog dijela projekta iz tvrtke Komunalac Koprivnica. Predstavljanju je prisustvovao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Nogometni klub Močile razvija sportski duh u tom djelu grada. Imaju kvalitetnu školu nogometa za naše najmlađe i odlučili smo zajedno ići u investiciju vrijednu oko milijun kuna. Napokon ćemo osigurati Močilama da imaju adekvatne sportske, odnosno natjecateljske uvjete na svom sportskom terenu. Drago mi je da je prva njihova reakcija o projektu i ideji bila pozitivna i zajedno ćemo projekt ostvariti – rekao je Jakšić.

zatvori