Nedjelja, 5. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Proljetni dio prvenstva otvara se derbijem u Starigradu, jesenskom prvaku Mladosti u goste dolazi Omladinac

Došao je i taj trenutak, nakon nekoliko mjeseci predaha ovog vikenda počinje proljetni dio Druge županijske nogometne lige.

Podsjetimo, u jesenskom dijelu najuvjerljivija je bila Mladost iz Koprivničkih Bregi koja je u 13 kola na svojem kontu prikupila 33 boda, s omjerom od 11 pobjeda i dva poraza. Bregovce je do savršenog niza zaustavio Starigrad u šestom kolu – utakmica u Starigradu završila je porazom jesenskih prvaka od čak 5:2. Drugi poraz Bregovcima su nanijeli igrači Prugovca koji su na domaćem terenu u 12. kolu slavili s 2:0. Upravo su Prugovac i Starigrad najvjerniji pratitelji jesenskih prvaka, obje momčadi nakon jesenskog dijela prvenstva na svojem kontu imaju 26 bodova te dijele drugo mjesto.

>> [REZIME 2. ŽNL] Trener jesenskih prvaka Edi Blažeković: Liga je svake godine sve jača, ostvarili smo naš cilj

Dno ljestvice uvjerljivo drži Fugaplast koji je u 13 kola osvojio svega šest bodova. Na diobi pretposljednjeg mjesta nalaze se Podravec i Mičetinac koji broje 12 bodova. No, s obzirom na to da 11. Gornja Rijeka ima 13 bodova, a Hrvatski bojovnik i Gošk koji se nalaze na devetom i 10. mjestu imaju njih 14, Podravec i Mičetinac dobrim igrama i s malo sreće već u prvim kolima mogu znatno napredovati na prvenstvenoj ljestvici.

Prvo proljetno kolo, 14. po redu, otvara se derbijem u subotu u 15 sati u kojem se sastaju trenutno druga i treća momčad prvenstvene ljestvice; Starigrad i Prugovac.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se u 14 sati u Mokricama Miholečkim igra utakmica Hrvatskog bojovnika i Prekodravca, dok se preostalih pet utakmica igra u nedjelju u 15 sati. Mladosti iz Koprivničkih Bregi u goste dolazi Omladinac. Rudar iz Glogovca naizgled ima najlakši zadatak jer odlazi u goste Fugaplastu, no puno je vremena prošlo od jeseni i tek će se nakon nekoliko kola moći procijeniti u kakvoj je formi koja momčad.

Sokol iz Sokolovca, najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva, odlazi na uvijek nezgodno gostovanje u Gornju Rijeku.

Derbi začelja igra se u Mičetincu gdje istoimenoj momčadi u goste dolazi Podravec. Obje ekipe imaju isti broj bodova te su im bodovi prijeko potrebni ne bi li se priključili borbi za sredinu tablice. Posljednju utakmicu igraju Gošk i Čvrstec u Gotalovu.


Raspored igranja 14. kola Druge županijske nogometne lige:

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori