Petak, 26. travnja 2024.

[REZIME 2. ŽNL] Trener jesenskih prvaka Edi Blažeković: Liga je svake godine sve jača, ostvarili smo naš cilj

Vrlo zanimljiva polusezona Druge županijske nogometne lige je iza nas.

Mladost iz Koprivničkih Bregi uvjerljivo je osvojila naslov jesenskog prvaka s 33 osvojena boda u 13 odigranih susreta, što je sedam više od Prugovca i Starigrada koji su se s 26 bodova smjestili na drugo i treće mjesto. Bregovci su u jesenskom dijelu kiksali tek u dva navrata i to u šestom kolu kad su u Starigradu od istoimenih domaćina izgubili 5:2 te u 12. kolu kad su izgubili u gostima od Prugovca 2:0. Bregovci imaju i najbolju gol razliku koja je impresivnih plus 22 pogotka.

Bregovci dijele i najefikasniji napad i najbolju obranu. Tako su u jesenskom dijelu prvenstva postigli 39 pogodaka, što je točno tri po utakmici, a isto toliko su postigli i Prugovac koji se smjestio na drugom mjestu te Sokol koji je završio peti. Zanimljivo je da ove tri ekipe najefikasniji napad ima Čvrstec koji je osmi na prvenstvenoj ljestvici, a čiji su igrači ove polusezone postigli 38 pogodaka.

Što se tiče obrane, Bregovci su primili tek 17 pogodaka, koliko je primio i Starigrad koji je treći. Uz Mladost i Starigrad, spomenimo još i Rudar iz Glogovca koji je ove godine tik uz prve dvije ekipe gledajući obrane. Naime, Rudar, koji je na sedmom mjestu, ove je godine primio svega 18 pogodaka.

S druge pak strane jesenski dio prvenstva najgori je bio za Fugaplast koji se nalazi na posljednjem mjestu sa svega šest sakupljenih bodova koje je ostvario jednom pobjedom i tri remija. Zanimljivo je da Fugaplast ima gol razliku od čak minus 21 bod, koliko ima i Hrvatski bojovnik koji je na 10. mjestu, a koji je uspio skupiti 14 bodova.

Fugaplast ima i najgoru obranu lige, u 13 susreta primili su čak 41 pogodak. Najgori napad u jesenskom dijelu sezone imali su Mičetinac i Gornja Rijeka s tek 17 postignutih pogodaka. Nakon njih najgori napad imao je Hrvatski bojovnik koji je postigao tek 19 pogodaka, a tek nakon Bojovnika smjestio se posljednjeplasirani Fugaplast koji je u jesenskoj polusezoni postigao 20 pogodaka.

O dojmovima netom završene polusezone upitali smo Edija Blažekovića, trenera Mladosti iz Koprivničkih Bregi, koji je poručio da im je prije početka prvenstva cilj bio uključiti se u borbu za prvo mjesto.

– Liga je svake godine sve jača, klubovi sve više ulažu u igrački kadar. Trenira se dobro i nije nimalo jednostavno biti vodeći u takvoj ligi. Na kraju polusezone imamo sedam bodova prednosti tako da možemo biti zadovoljni s rezultatom – kazao je Blažeković.

Bregovci su ove godine imali tek dva negativna rezultata i to na gostovanjima u Starigradu i Prugovcu, no trener je naglasio kako su to oduvijek bila nezgodna gostovanja jer se radi o odličnim ekipama pa to i ne smatra velikim kiksom.

– Nadam se da će ekipa ostati na okupu i da neće biti odlazaka, a što se tiče pojačanja cilj nam je vratiti u klub što više domaćih igrača tako da ta opcija ostaje otvorena. U proljetni dio ulazimo s lijepom prednošću te očekujemo da ćemo završiti na prvom mjestu i izboriti plasman u Prvu županijsku nogometnu ligu – zaključio je.

zatvori