Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Muškarac u pola bijela dana napuhao 2,38 promila, motociklist cestom projurio sa 122 kilometra na sat

Na podravsko-prigorskim prometnicama policijski su službenici tijekom proteklog vikenda zabilježili osam prometnih nesreća i sankcionirali 270 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručuju kako je najčešća okolnost koja je dovela do prometnih nesreća neprilagođena brzina, dok se najviše prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Tijekom provedbe pojačanog nadzora četiri vozača su bila uhićena, dok je jedan vozač bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv dvojice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci. Na izdržavanje izrečene kazne zatvora predan je jedan vozač. Privremeno su bila oduzeta, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva osobna automobila – objasnili su u policiji.

>> FOTO: POZNATI DETALJI Mlada vozačica (18) skrivila prometnu na Starogradskoj

>> FOTO/VIDEO Poznat je krivac za jučerašnji trostruki sudar u Koprivnici

Po pitanju najveće brzine kretanja vozila, ona je utvrđena u nedjelju u 15:34 u Kenđelovcu nedaleko Koprivnice kada je vozač upravljao motociklom brzinom od 122 kilometara na sat, iako je ona na rečenoj dionici državne ceste ograničena na 70.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 14 sati u Ulici Stjepana Radića u Hlebinama nedaleko Koprivnice kod 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila vozio osobni automobil. Kako je riječ o recidivisti, vozač je bio uhićen i od istog je privremeno bio oduzet osobni automobil kojim je prekršaj počinjen – naglasili su.

>> Muškarac (56) uhvaćen kako treći put mrtav pijan vozi auto, papreno je kažnjen

Izvršen je i nadzor 65 mladih vozača, a koji su počinili 11 prometnih prekršaja.

Spomenimo da je s 29. na 30. siječnja od 18 do dva sata na području policijskih postaja Đurđevac i Križevci provedena akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

– Na području Đurđevca izvršen je nadzor 32 vozača od čega 12 mladih vozača. U akciji je utvrđeno 13 prometnih prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Prekršaji mladih vozača nisu utvrđeni. Na području Križevaca izvršen je nadzor 40 vozača od čega 15 mladih vozača. U akciji je utvrđeno 11 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su dva prekršaja; upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenje sigurnosnog pojasa – zaključili su u policiji.

zatvori