Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Gradska uprava ima rješenje za problematično raskrižje Starogradske i Magdalenske

Raskrižje Starogradske, Bilogorske i Ulice kraljice Jelene nije jedino problematično na Starogradskoj ulici.

>> Jakšić: Na Starogradsku idu kamere i usporivači, ali očito je i da imamo problem vozačke nekulture

Građani upozoravaju, a na to je ukazala i SDP-ova vijećnica Mihaela Lončarek na posljednjoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća, na problematiku skretanja sa Starogradske u Magdalensku ulicu.

– Pitanje građana je može li se tamo postaviti ogledalo radi bolje preglednosti i možda nekako osvijetliti pješački prijelaz – istaknula je Lončarek.

Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić rekao je da su dobili već nekoliko prijedloga za ovo mjesto.

– Što se tiče postavljanja ogledala da se može iz Starogradske skrenuti lijevo u Magdalensku, tu je moguće napraviti i to ćemo napraviti. Što se tiče samog pješačkog prijelaza on je osvijetljen, stvar je preglednosti dok se dolazi do njega poslije zavoja , odnosno poslije mosta. Tu očekujemo da će se izgradnjom rotora kod HAK-a taj pješački prijelaz rasteretiti, jer će ljudi ići preko kružnog toka, a i samim usporenjem prometa očekujemo da se tu stvari poboljšaju. Dobili smo prijedlog da bi se na tom samom zavoju postavila zaštitna ograda i to ćemo ove godine i realizirati – zaključio je pročelnik.

zatvori