Petak, 4. listopada 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan za volan sjeo s 2,17 promila, drugi naseljem projurio s gotovo 150 kilometara na sat

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda su na podravsko-prigorskim cestama zabilježili 12 prometnih nesreća i sankcionirali 147 prometnih prekršaja.

Kako poručuju iz policije, u prometnim nesrećama ozlijeđeno je pet osoba pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena, dok će se za četiri osobe kvalifikacija ozljeda znati po zaprimanju liječničke dokumentacije. Okolnost zbog koje je došlo do prometnih nesreća najčešće je bila neprilagođena brzina.

>> U protekla 24 sata na podravsko-prigorskim cestama sedam prometnih nesreća

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše njih odnosilo se na prekršaje prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 9:45 u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice kada je vozač vozio osobni automobil krećući se brzinom od 148 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 – objašnjavaju u policiji.

Po pitanju najveće koncentracije alkohola, ona je zabilježena u subotu u 19:35 u Ulici kralja Tomislava u Drnju nedaleko Koprivnice kod 60-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,17 promila vozio osobni automobil.

>> Na Novu godinu zaustavljen vozač s 2,17 promila, naplaćena mu ogromna kazna

– Vozač je bio uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11.400 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca – podsjećaju u policiji.

Spomenimo da je izvršen nadzor 33 mlada vozača koji su počinili dva prometna prekršaja nepropisnog parkiranja vozila.

Slušaj uživo
zatvori