Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

U protekla 24 sata na podravsko-prigorskim cestama sedam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je sedam prometnih nesreća – jedna s teško ozlijeđenom osobom i šest s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da se jučer oko 18 sati na području jezera Šoderica nedaleko Koprivnice dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Vozač u dobi od 45 godina u osobnom automobilu BMW križevačke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,00 promil prilikom uključivanja u promet vožnjom unaprijed sa zemljane površine na kolnik nije propustio osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 21-godišnji vozač u smjeru Botova.

– Tom prilikom VW je prednjom stranom udario u bočnu stranu BMW-a. U prometnoj nesreći 21-godišnji vozač je zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a 45-godišnji vozač je uhićen i provodi se kriminalističko istraživanje – objašnjavaju u policiji.

Jučer, 31. prosinca, oko 3:55 u Svetom Ivanu Žabno na Trgu Karla Lukaša 24-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Jaguar križevačke registarske oznake u smjeru Zagrebačke ulice. Zbog neprilagođene brzine, izlaskom iz kružnog toka, vozilom je sletio van kolnika i udario u koš za smeće, podnu svjetiljku i znak obavijesti. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Napominju da je oko 17:30 u Peterancu u Ulici Matije Gupca 25-godišnji vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 0,64 promila osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Drnja. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u lijevi odvodni kanal. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

– Oko 12:25 u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka 30-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW T-Roc zagrebačke registarske oznake. Prilikom parkiranja vozila neoprezno je otvorio prednja lijeva vrata radi čega je ometao druge sudionike u prometu i tom prilikom je u vrata udario osobni automobil VW Up koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 31-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak – ističu u policiji.

Spominju i da se jučer oko 14:35 na cesti Virje – Đurđevac dogodila još jedna prometna nesreća. Tamo je 81-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Kia Sirento koprivničke registarske oznake u smjeru Đurđevca. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge koji je bio u kvaru, a prometom na prijelazu upravljao je policijski službenik i polubranici na prijelazu su bili spušteni, vozač je vozilom udario u polubranik i slomio ga. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Ističu i da je jučer oko 18:25 u Svetom Ivanu Žabno u Ulici Braće Radića 36-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,17 promila osobnim automobilom BMW križevačke registarske oznake vozio u smjeru Bjelovara. Uslijed nepropisnog kretanja stražnjim djelom vozila udario je u prednji desni dio osobnog automobila Ford bjelovarske registarske oznake kojim je upravljao 51-godišnji vozač, a koji se nalazio na lijevoj prometnoj traci u punoj fazi pretjecanja BMW-a. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

– Nakon prometne nesreće oko došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak način od strane 36-godišnjeg vozača i 33-godišnjaka tako da je 36-godišnjak fizički napao 51-godišnjeg vozača udarivši ga dlanom u predjelu lica te ga pokušao izvući iz vozila nakon čega ga je zajedno s 33-godišnjakom vrijeđao raznim pogrdnim riječima, dok je 36-godišnjak nogom razbio staklo na zadnjim vratima Forda. Potom se 51-godišnji vozač udaljio vozilom na benzinsku postaju gdje su dvojica muškaraca došla za njim te ga ponovno vrijeđala raznim pogrdnim riječima.

Protiv muškaraca u dobi od 36 i 33 godine bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu – pojašnjavaju u policiji.

Još jedna nesreća dogodila se jučer oko 20:30 u Škrinjarima gdje je 43-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Renault zagrebačke registarske oznake za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. Uslijed neprilagođene brzine vozač je vozilom sletio van kolnika, udario u betonski most, nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja vozila i udara u metalnu cijev i dvorišnu ogradu. Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori