Subota, 27. travnja 2024.

Rad Kluba Mariška otežan zbog pandemije, Čadavec: Društvene aktivnosti puno znače našim članovima

Pandemija koronavirusa otežala je uvjete djelovanja u raznim udrugama, pa tako i u Klubu za starije osobe Mariška.

Rekla nam je to predsjednica kluba Valentina Čadavec istaknuvši kako udruga djeluje s ciljem pomoći u kući i sa svrhom dnevnih aktivnosti te organiziranog korištenja slobodnog vremena, no to zbog koronakrize trenutno nije moguće izvoditi u potpunosti.

– Poprilično smo limitirali društvene aktivnosti, upravo su one značile našim članovima. Ograničeni smo naročito zbog toga što radimo sa starijom populacijom koja pripada rizičnoj skupinom i mora se dodatno zaštititi i paziti. Članovi se boje za svoje zdravlje, mi ih potičemo da ga čuvaju. Sve aktivnosti organiziramo u skladu s epidemiološkim mjerama – objasnila je Čadavec.

Spomenimo i da je nedavno održana završna konferencija projekta “Ruka podrške” vrijednog 2,6 milijuna kuna kojim je zaposleno 36 žena koje su brinule o 261 starijoj osobi. No, valja naglasiti svakodnevne programe kojima se članovima u pretpandemijsko doba u punoj snazi nudila podrška.

>> FOTO ‘Rukom podrške’ zaposleno 36 žena i olakšan život 261 starije osobe, Šegrc-Burek: Svaka od nas nosi toplinu u srcu

– Redovne aktivnosti čine kreativne radionice i radionice ručnih radova, vježbe prilagođene umirovljenicima, tečaj za učenje engleskog jezika, različite edukacije iz područja zdravlja, ali i sudjelovanja na manifestacijama te sve ono za što naši korisnici pokažu interes – kazala je.

Čadavec je zaključila kako se dnevne aktivnosti trenutno održavaju u bitno smanjenom ili individualnom obliku.

zatvori