Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO ‘Rukom podrške’ zaposleno 36 žena i olakšan život 261 starije osobe, Šegrc-Burek: Svaka od nas nosi toplinu u srcu

U sklopu projekta “Ruka podrške” zaposleno je 36 žena koje su brinule o 261 starijoj osobi, što je 81 korisnik više nego što je bilo zadano projektom.

Riječ je o europskom projektu vrijednom 2,6 milijuna kuna kojemu je nositelj Klub za starije osobe “Mariška”, a partneri su Grad Koprivnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

– S jedne strane, unaprijeđen je radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, u svrhu ublažavanja rizika od siromaštva i poboljšanja položaja na tržištu rada. S druge strane, postigli smo i krajnji cilj vezan uz korisnike, a to je da smo unaprijedili socijalnu uključenost i povećali razinu kvalitete života naših starijih i nemoćnih osoba na području grada – rekla je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe “Mariška”.

Istaknuli su i kako se nadaju da će nadležna tijela uskoro omogućiti nastavak ovog Programa.

– Kvaliteta društva i zajednice može se ocijeniti upravo prema odnosu prema najstarijim građanima koji u njoj žive. Projekt je pokazao da ove dvije komponente, zapošljavanje žena i briga o starijima, multicipliraju svoju vrijednost. Sigurna sam da ovo nije samo jedan u nizu projekata već da će postati standard koji treba biti prisutan u svakoj zajednici – kazala je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Žene koje su zaposlene pomoću projekta također su iznijele svoje dojmove.

– Ponosna sam što sam dio ovog projekta. Svaka od nas nosi određenu toplinu u svom srcu koju smo prenosile na naše korisnike, koji su nas dočekivali s osmijehom na licu – kazala je Draženka Šegrc-Burek.

zatvori