Subota, 27. travnja 2024.

Godina u Mamuzama protekla u znaku festivala, Zamljačanec: Bez obzira na ograničenja, usmjerili smo se pozitivi

Članovi Udruge Mamuze tijekom godine su organizirali nekoliko zapaženih projekata, festivala i performansa.

Kazala nam je to jedna od osnivačica udruge Maša Zamljačanec naglasivši kako će 2021. godinu pamtiti po pandemiji na koju su se već i navikli.

– Bez obzira na ograničenja, tijekom godine smo se usmjerili na pozitivu, to i je u našem stilu. Iako nismo imali mnogo programa, dosta se toga odvajalo iza kulisa. Naši su programi u zadnje dvije godine još više nego inače bili okrenuti domaćoj publici i domaćim izvođačima. To je jedan od najvećih uspjeha – objasnila je.

Budući da se događanja udruge i inače održavaju na otvorenim javnim prostorima, Zamljačanec je spomenula kako su godišnji festivali doživjeli svoja normalna izdanja.

– Jedan od njih je FIUK, odnosno Festival izvedbenih umjetnosti i kazalište. Doživio je i jednu novu lokaciju koja je u samom centru grada, nama je već dosta dugo bila želja da nešto postavimo baš na tom mjestu, a to je dvorište nekadašnjeg Hotela Turist. Na taj smo način posjetiteljima, izvođačima i sebi pružili poseban doživljaj – istaknula je.

>> FOTO Domaći i gostujući umjetnici oslikavaju koprivničke zidove

Tu je i Street art festival koji je devetu godinu zaredom privukao već poznate lokalne, ali i neke nove kreativce koji su muralima ukrasili gradske zidove.

– Jako smo zadovoljni aktiviranjem Lenišća, odnosno ruba centra grada jer je na zgradi Pučke kuhinje napravljen veliki mural s jednim od simbola Koprivnice – pevcom. U ženskoj smo ekipi u Mamuzama pa se vjerojatno podsvjesno kokoši javljaju na muralima u Koprivnici – kroz šalu je nastavila.

Spomenimo da Mamuze već pripremaju nove programe koji će se odvijati tijekom 2022. godine, dok će u središtu priče biti jubilarno 10. izdanje Street art festivala.

zatvori