Četvrtak, 2. svibnja 2024.

RADNA GODINA U Domoljubu uređeni dvorišni plato i podrumski prostor, šlag na tortu bit će rođendanska predstava

Nakon što se u prvom kvartalu godine zbog pandemije koronavirusa kulturna događanja nisu mogla odvijati, programi u koprivničkoj Dvorani Domoljub nastavljeni su u punoj snazi.

Rekla nam je to Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, naglasivši kako je od travnja do kraja ove godine održano 12 predstava za odrasle i sedam za djecu, kao i sedam koncerata.

– Poštivamo apsolutno sve epidemiološke mjere, kod nas se gledatelji mogu osjećati zaista sigurno. Brojke pokazuju da je posjećenost bolja nego 2020. godine, to nas također veseli – istaknula je.

Valja spomenuti i da je tijekom ove godine Domoljub bio pravo gradilište. U okviru programa Interreg V-A, odnosno projekta “EDU Roma” uređen je dvorišni plato.

– Sada imamo jako lijepi vanjski prostor. Ministarstvu kulture i medija za drugu smo godinu prijavili i uređenje dvorišnog pročelja, vidjet ćemo hoće li proći. Taj bi prostor tada u potpunosti trebao zaživjeti – objasnila je Holek.

Radovi su se provodili i unutar zgrade pa je tako saniran i uređen podrum Domoljuba, a sve kako bi zaživjela “Mala scena” kojom će se obogatiti kulturni život Koprivnice.

– Uz potporu Ministarstva kulture i medija smo obnovili dvoranu ispod velike dvorane, odnosno malu scenu. To je podrumska prostorija od 100-tinjak kvadrata koja će služiti za nastavu s obzirom na to da moramo održavati dva metra razmaka. Tu ćemo se, nadam se, početi okupljati i u filmskom klubu gdje ćemo nastaviti rad s ljudima koji vole film, kao i  projektima vezanim uz europski i ne američki art-film – naglasila je.

>> FOTO: RADNO LJETO Dvorište Domoljuba zasjat će u novom ruhu, zablistat će i podrumska ‘Mala scena’

Spomenimo i da Domoljub 28. prosinca obilježava 102 rođendan te je program proslave već poznat, otkrila je Holek.

– Ove ćemo godine na dan rođendana imati predstavu u izvedbi Mašina igre pod nazivom “Važnije polovice”. Odredili smo rođendansku cijenu tako da si svi koji to žele mogu priuštiti jako dobru predstavu. Glume Judita Franković Brdar koju Koprivničanci jako vole i Paola Slavica – zaključila je.

Podsjetimo, temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite osobe starije od 16 godina mogu ući u prostore Dvorane Domoljub samo uz predočenje digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju ili preboljenju, odnosno testiranju.

zatvori