Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO: KNOWLEDGE WELL Traje konferencija za nastavnike i mentore, dojmovi su i više nego pozitivni

Nakon što je u ponedjeljak u sklopu projekta “Knowledge Well” u Domu mladih održana konferencija za izvrsne učenike koprivničkih osnovnih škola, danas su na red došli nastavnici, mentori i ravnatelji.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim su osnovne škole Braća Radić, Đuro Ester i Antun Nemčić Gostovinski postale centri izvrsnosti iz područja prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Nositelj projekta je Grad Koprivnica, dok su partneri Grad Heviz i Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pečuha. Ukupna vrijednost mu je 1,78 milijuna kuna, od čega Gradu Koprivnici pripada 715.000 kuna.

>> FOTO Najbolji osnovnoškolci oduševljeni projektom za darovite, u Domu mladih upijali iskustva od zanimljivih predavača

Kako nam je to rekla Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, riječ je o krasnom projektu koji zaslužuje pohvalu.

– Kao resorna pročelnica sudionicima mogu reći veliko hvala, projekt je pokazao vrlo pozitivne rezultate, pogotovo u radu s djecom s teškoćama u razvoju, kao i u razvoju STEM područja na području grada, odnosno u osnovnim školama kojima je osnivač Koprivnica – istaknula je Mlinarić.

Zadovoljan projektom je i Goran Višak, profesor biologije i kemije u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, ali i jedan od mentora projekta.

– Jako sam zadovoljan zbog opreme koju smo dobili u školu, kao i zbog proširenih kapaciteta. Učenici u svakoj školi mogu dobiti nešto dodatno što nije vezano uz nastavu i mogu nadograditi svoja znanja, to je super stvar. Odlična je i suradnja s mađarskim partnerima gdje izmjenjujemo iskustva kako oni u razredu nešto doživljavaju, a kako mi. Kad smo bili kod njih u posjetu, vidjeli smo da smo jako dobri – puno više sadržaja odradimo nego drugi učenici u sličnim kategorijama. Mislim da će se projekt moći nastaviti, rad s darovitom djecom je stvarno poseban jer dobijete alat i super klince, a vi samo trebate inzistirati da oni ostvare puno veća postignuća nego u redovnoj nastavi – istaknuo je Višak.

Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester, naglasila je kako je vrijednost projekta neizmjerna te kako svaki novi projekt u škole donosi bogatstvo.

– Svi smo mi tu zbog učenika, ali i zbog nastavnika koji imaju vrhunske edukacije, današnji dan je svjedok tome. Dan je važan i za učenike, roditelji su također neizmjerno zahvalni. Na ovaj se način otvaramo za druge škole i zemlje, to je izuzetno važno jer se sustav obrazovanja na taj način obogaćuje – zaključila je.

Spomenimo da se danas prisutnima tijekom konferencije obraćaju predavači Željko Posavec, Iva Ružić, Ivana Matić i Dejan Nemčić, održat će se i panel rasprava, a bit će prikazan i video koji su pripremili marljivi učenici i njihovi mentori.

zatvori