Četvrtak, 2. svibnja 2024.

63 POSTO CIJEPLJENIH Dr. Vadla: Ne smije biti opuštanja, neminovno je da dođe do širenja omikron varijante koronavirusa

Unatoč trenutnoj stabilnosti epidemiološke situacije, ne smije biti opuštanja jer je neminovno da dođe do širenje omikron soja virusa.

Istaknula je to ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla na posljednjoj ovogodišnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Podaci pokazuju da se omikron varijanta širi i očekujemo da će se pojaviti u svim dijelovima naše zemlje, no hoće li to uzrokovati i više ljudi u bolnicama s težim kliničkim slikama tek treba vidjeti. Važno je osvijestiti da smo još uvijek u pandemiji i da treba poštivati osnovne epidemiološke mjere, nema opuštanja treba biti oprezan – kazala je dr. Vadla.

>> Ljubić: Najbolji smo u Hrvatskoj po organizaciji punktova za cijepljenje, imali smo ih čak 124

Dodala je da je najučinkovitija mjera cijepljenje i tome nema alternative.

– Stigli smo do 63 posto cijepljenih starijih od 18 godina, voljeli bismo da su brojke i bolje. Interes za treću dozu je dobar, a s akcijama cijepljenja nastavljamo i dalje. U prvom tjednu nove godine cijepljenje će biti moguće u ponedjeljak i srijedu od 13 do 14 sati u prostorima Zavoda za javno zdravstvo te u ambulantama primarne zdravstvene zaštite. Zahvaljujem svima koji u svojim ambulantama cijepe pacijente i na taj način nam pomažu – zaključila je ravnateljica te zahvalila članovima stožera na dobroj suradnji.

zatvori