Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Ljubić: Najbolji smo u Hrvatskoj po organizaciji punktova za cijepljenje, imali smo ih čak 124

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na današnjoj se posljednjoj ovogodišnjoj koordinaciji osvrnuo na proteklu godinu u radu stožera.

U 2021. godini održane su 32 koordinacije stožera te dva kolegija načelnika i gradonačelnika na kojima se raspravljalo o pitanjima iz područja civilne zaštite.

– Iza nas je vrlo zahtjevna godina u kojoj smo zajedničkim naporima maksimalno djelovali kako bi epidemiološko stanje na području naše županije bilo što bolje. U tom smo razdoblju zabilježili 12.743 slučaja zaraze koronavirusom, nadamo se kako će trendovi u vremenu koje je pred nama ipak biti bolji. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji punktova za cijepljenje, s ponosom mogu reći kako smo po tom pitanju najbolji u državi za što smo uostalom dobili i pohvale s nacionalne razine. Organizirali smo čak 124 punkta i na taj način smo u kontinuitetu bili na raspolaganju našim sugrađanima, apeliram da se cijepljenju odazivaju i dalje jer ono je najbolji i najučinkovitiji alat u borbi protiv pandemije – istaknuo je načelnik Ljubić.

Županijski Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja obavljaju svoju djelatnost u skladu s protokolima i bez poteškoća, izvijestile su v.d. ravnateljice Valerija Bartolić i pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Biserka Zlatar te su dodale kako je godinu obilježilo i zajedništvo zdravstvenih djelatnika svih ustanova radi kojeg je bilo lakše prebroditi krizne trenutke, kažu iz Službe ureda župana.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Miroslav Puž kazao je kako su policijski službenici od početka pandemije izvršili 15.107 nadzora na području županije te kako se može reći da se građani pridržavaju propisa i važećih odluka, dok je u manjem dijelu potrebna intervencija i postupanje službenika, što se bez poteškoća i provodi.

U stalnom nadzoru su i inspektori civilne zaštite, izvijestio je Miroslav Blažotić iz Službe civilne zaštite Koprivnica, zahvalivši Stožeru i PU koprivničko-križevačkoj na dobroj suradnji i pomoći pri operativnom provođenju kontrole mjera.

Izvor: kckzz.hr
zatvori