Petak, 3. svibnja 2024.

Županijski stožer upravo donio preporuku o modelu nastave od idućeg tjedna

Učenici svih osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija u ponedjeljak bi se trebali vratiti u školske klupe.

Preporuka je to članova Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon današnje koordinacije na kojoj se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

– Jednoglasno smo donijeli preporuku o održavanju kontaktne nastave, odnosno modela A, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera od ponedjeljka 8. studenog za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – poručuju iz stožera.

Napominju da je ovisno o daljnjem razvoju epidemiološke situacije te preporukama Vlade, nadležnih ministarstava i Nacionalnog stožera civilne zaštite, model izvođenja nastave podložan promjenama, a o tome će pravovremeno izvijestiti.

>> Ljubić: Četvrtak i petak idemo na online nastavu, odluka je da se 8. studenog svi vrate u školske klupe

Članovi Stožera također apeliraju na sve dionike obrazovnog sustava i sugrađane da odgovornim ponašanjem i pridržavanje svih epidemioloških mjera prevencije doprinesu zaštiti zdravlja učenika, nastavnika i cjelokupne zajednice.

Podsjetimo, prošli tjedan županijski stožer prihvatio je preporuku premijera Andreja Plenkovića da se nakon jesenskih praznika uvedu dva dana online nastave i to zbog velikog povećanja broja novooboljelih, kako na lokalnim, tako i na državnoj razini.

zatvori