Srijeda, 8. svibnja 2024.

Ljubić: Četvrtak i petak idemo na online nastavu, odluka je da se 8. studenog svi vrate u školske klupe

Svi razredi osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija idući tjedan u četvrtak i petak prelaze na online nastavu.

Odluka je to Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije koju nam je potvrdio načelnik Ratimir Ljubić.

– Zbog velikog povećanja broja novooboljelih, kako na lokalnim, tako i na državnoj razini, zaključili smo da bi bilo uputno prihvatiti preporuke premijera Andreja Plenkovića. Nadamo se da ćemo time utjecati na smanjenje dinamike širenja koronavirusa i zaštititi zdravlje učenika, nastavnika i svih naših sugrađana. S obzirom na to da djeca jedan period neće biti na kontaktnoj nastavi posredno će se spriječiti i broj međusobnih kontakata čime se doprinosi smanjenju širenja zaraze – rekao je Ljubić i zahvalio ravnateljima i roditeljima na razumijevanju, konstruktivnoj suradnji i strpljenju.

Ljubić je uvjeren da će prelazak na online nastavu biti uspješno organiziran na najvišoj razini, kao i dosad.

Na pitanje može li se očekivati produljenje online nastave, Ljubić je odgovorio da je odluka da se 8. studenog svi učenici vrate u školske klupe i nadaju se da će tako biti do daljnjega.

– Odluka je podložna promjenama ovisno o epidemiološkim prilikama i preporukama s državne razine, a mi ćemo biti u kontaktu s epidemiolozima i ravnateljima i pratiti situaciju, no zasad je plan da se svi vrate u škole – objasnio je Ljubić.

Što se tiče konkretnih brojki, načelnik Ljubić kazao je da je 47 učenika zaraženo koronavirusom, u samoizolaciji ih je 145 dok su dva razreda na online nastavi. Kada je riječ o nastavnom osoblju, zaraženih je sedmero, a u samoizolaciji je dvoje. Što se tiče nenastavnog osoblja, četvero ih je zaraženo koronavirusom dok ih je u samoizolaciji dvoje.

Podsjetimo, današnja epidemiološka situacija dosta je loša pa je načelnik pozvao sve da se pridržavaju propisanih mjera i uputa te je pozvao sve one koji se još nisu cijepili da to učine.

>> STRAHOVIT PORAST Gotovo 200 novozaraženih koronavirusom u Podravini i Prigorju

– Cijepljenje je najučinkovitija zaštita od koronavirusa i sprečava najteže posljedice zaraze, moram napomenuti da većina hospitaliziranih i preminulih nije bila cijepljenja. Prema shemi cijepljenja u listopadu, punktovi će se održati sutra u dvorani Ljudevita Modeca od 14 do 17 sati i u subotu u Koprivnici u dvorani Srednje škole Koprivnica od osam do 12 sati. Na raspolaganju su sve tri vrste cjepiva i moguće je cijepiti se sa sve tri doze – istaknuo je Ljubić.

zatvori