Nedjelja, 5. svibnja 2024.

SASTAJU SE GRADSKI VIJEĆNICI Na dnevnom redu rebalans proračuna, dobitnici javnih priznanja, ukidanje treće zone naplate parkinga…

Koprivnički gradski vijećnici sastaju se danas, a na dnevnom redu je 14 točaka.

Raspravljat će se tako o rebalansu proračuna, o dobitnicima javnih priznanja, o ustrojavanju i sastavu manjeg urbanog područja Koprivnice, o ukidanju treće zone naplate parkinga i još mnogo toga.

Uoči sjednice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal rekao je Dravi.info da se proračun podiže za 4,8 milijuna kuna zbog dva zahvata.

– Jedan zahvat je koprivnički središnji trg, a drugi je građevinski zahvat na nogometnom terenu u Močilama. Da bismo mogli raditi sklapanje ugovora oko tih poslova, moramo imati osigurana sredstva u proračunu s obzirom na to da su nam cijene u građevinskom sektoru narasle. To je zapravo jedno tehničko pitanje i ništa se tu bitno s proračunom ne dešava – rekao je Pal.

>> Predloženi su dobitnici ovogodišnjih javnih priznanja, konačnu odluku u ponedjeljak donose koprivnički vijećnici

Pal je kao jednu od važnijih točaka istaknuo i onu koja se tiče Koprivničkih voda pod nazivom Donošenje Odluke o izmjeni Odluke o donošenju Izjave o osnivanju trgovačkog društva Koprivničke vode. Iako sam naziv točke zvuči komplicirano, Pal napominje da tome nije tako.

– Radi se naprosto o dome da naše Koprivničke vode dobivaju Nadzorni odbor koji dosad nisu imale. Zbog izmjena zakona to je sada potrebno, one su u drugačijem statusu nego li su bile ranije – objasnio je.

>> Jakšić: Drastične promjene s parkingom nema – ukida se treća zona, cijene ostaju tri, četiri kune kao i do sada

Predsjednik Gradskog vijeća osvrnuo se i na točke koje se tiču ustrojavanja i sastava manjeg urbanog područja Koprivnice.

– Riječ je o ITU mehanizmu koji nam je na raspolaganju. Grad Koprivnica je nositelj čitavog projekta, a priključuju mu se okolne općine. Moramo donijeti neke odluke oko formiranja tog zajedničkih prostora. Riječ je o razdoblju od šest godina u kojem će na tom zajedničkom prostoru biti na raspolaganju između 15 i 20 milijuna eura – istaknuo je Pal i dodao da bi Grad Koprivnica uopće mogao početi povlačiti ta sredstva, mora doći do preustroja upravnih tijela, odnosno do preraspodjele poslova.

zatvori