Petak, 17. svibnja 2024.

Jakšić: Drastične promjene s parkingom nema – ukida se treća zona, cijene ostaju tri, četiri kune kao i do sada

Koprivnički gradski vijećnici u ponedjeljak će odlučivati o promjeni Odluke i načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području grada Koprivnice.

Gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi.info da nekakve dramatične i drastične promjene zapravo i nema.

– Promjena da se ukida treća zona u kojoj je parking iznosio dvije kune, samim stanarima i mještanima Trga Eugena Kumičiča i tog dijela Lenišća, ne nosi nikakvu dramatičnu promjenu jer će cijena mjesečne karte ostati ista. S druge strane, nadamo se da ćemo smanjiti pritisak koji imamo od samih stanara tog kvarta, a to je da imaju enormno zakrčenje parkirnih mjesta i da jednostavno postoji masa ljudi koji koriste Lenišće da bi se pješice prebacivali do centra grada – kazao je Jakšić.

Gradonačelnik je dodao da se osim toga produljuje parking.

– Umjesto od sedam do 17 sati, imat ćemo do 19 sati. Tu moram reći da 99 posto gradova u Hrvatskoj to ima već danas. Ako pričamo o cijenama u Koprivnici, one ostaju tri, četiri kune kao što su bile i do sada. Primjerice, u Čakovcu su od tri do pet kuna, u Varaždinu su od četiri do sedam kuna. Ništa Koprivnica ne radi dramatično drugačije od drugih – tvrdi Jakšić.

Objasnio je i zašto se ide u ovakve promjene.

– Zbog nekih stvari koje preuzimamo sa svim europskim direktivama, a tiču se toga što ćemo raditi s automobilima u samom gradovima, što ćemo raditi s emisijama plinova, što ćemo raditi sa samim prometom i sa sigurnošću poglavito u središtu Koprivnice, jednostavno dođe vrijeme u kojem moraš donositi neke odluke za koje misliš da mogu tome doprinijeti, koliko god nepopularne bile, da neke stvari počnemo raditi drugačije i očito po procjenama struke bolje – zaključio je.

zatvori