Petak, 26. travnja 2024.

NAPUŠTANJE SJEDNICE Kešer i Lacković nakon Županijske skupštine nastavili s nesuglasicama

Nakon što je Željko Lacković s nezavisnima napustio jučerašnju sjednicu Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije jer nije prihvaćen njihov prijedlog o skidanju s dnevnog reda točke o imenovanju članova odbora, danas se priopćenjem oglasio SDP-ov Mladen Kešer.

>> FOTO: KAOS NA ŽUPANIJSKOJ SKUPŠTINI Nezavisni napustili sjednicu prije usvajanja dnevnog reda

– Na jučerašnjoj sjednici klub SDP-a i HSLS-a dokazao je što znači biti konstruktivna oporba i kako se konstruktivnim prijedlozima bori za bolji život stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Lacković je nasrnuo na SDP u dogovoru s HDZ-om kako bi se kroz neko vrijeme otrgnuo iz oporbenih klupa te prišao svojoj matičinoj stranci HDZ-u, što je dogovor Felaka i Lackovića. Vidjeli smo ponašanje Lackovića i njegovih sljedbenika u prošlom sazivu gdje je bio najprije u vladajućem taboru kad je sklopio brak s Korenom i HDZ-om, a onda se rastao za tri godine i vratio u oporbu kako bi, eto, zamazao oči javnosti tvrdeći kako je on jedini nezavisni kandidat, a sve je samo ne nezavisni. Na državnoj razini bio je Bandićev i Plenkovićev žetončić te svoju “tešku ruku” jeftino prodao za poziciju člana u Državnom sudbenom vijeću – ističe Kešer.

Dodaje da su nezavisni jučer demonstrirali dogovor otprije nekoliko godina.

– Ručicama HDZ-ovih, Korenovih i Lakovićevih sljedbenika izglasali su poslovnik koji danas onemogućuje javnosti postavljati pitanja vladajućem HDZ-u u aktualnom satu. Lackovićev napad na SDP je u potpunosti neprimjeren, no u dogovoru s HDZ-om takav napad nam i odgovara. SDP s koalicijskim partnerima je relativni pobjednik lokalnih izbora i dok sam ja na čelu stranke to ćemo i ostati – čvrsti, odmjereni, konstruktivni i odgovorni zastupnici. SDP je dobio najveću potporu građana te ćemo kroz odbore nastojati upozoravati i predlagati rješenja koja će biti na korist stanovnika županije. Lacković želi opstruirati rad odbora, a time i skupštine, no niti je to politički mudro niti oportuno, jer žitelji županije od nas traže zastupanje, a ne ekscese i bježanje od odgovornosti – objašnjava Kešer.

Tvrdi da je Lacković sa sljedbenicima jučer pobjegao sa skupštine.

– I to samo zato što se za nju nije pripremio i više ne bi bio glavni igrač skupštine, već samo mali Laci kakav Korenu i HDZ-u treba, pa izgleda da su ga uspjeli ukrotiti. Klub SDP-a i HSLS-a jučer je raspravljao osam sati, dao dva amandmana, 10 prijedloga i postavio 20 pitanja – zaključio je Kešer.

S druge strane, Lacković smatra kako SDP ne predstavlja pravu oporbu.

– Izjave SDP-a Koprivničko-križevačke županije iza kojih se nalazi Mladen Kešer su ispod svake civilizacijske razine. Ne možemo biti uvjereni u konstrukciju da je SDP oporba u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije jer on to nije. Znamo da su kandidati koji su ušli u skupštinu na listi SDP-a glasili za većinu koju imaju župan Koren i HDZ – rekao je.

Nastavio je kako je Kešera zaboljela činjenica da su u našoj županiji stvari vrlo vidljive, ne samo za sudionike u politici, već i građane.

– Postoji tiha suradnja SDP-a i HDZ-a, a to je potvrđeno i činjenicom da su u odborima mjesta koja pripadaju Nezavisnima popunjena sa članovima SDP-a uz zajednički dogovor i glasanje svih onih koji predstavljaju većinu. Oni su zajednički nastupili, to je jasna poruka biračima koji su glasali za SDP, a zapravo su ponovno izabrali HDZ i Mrežu – zaključio je Lacković.

Tekst pripremili Adela Zember i Tomislav Matijašić.

zatvori